Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

The Black: Netflix knalt met monsterlijke trailer voor Pacific Rim-serie

Niet schrikken: het is alweer acht jaar geleden dat de eerste Pacific Rim uitkwam. Grootmeester Guillermo del Toro leverde in 2013 een achtbaanrit af waar je U tegen zegt. Critici waren enthousiast, maar ook de behaalde omzet smaakte naar meer. Dat kwam vooral door China, waar Pacific Rim razend populair was.

In 2018 kwam er pas een vervolg uit, genaamd Pacific Rim: Uprising. Ondanks herhaald succes in China kon je helaas van een voorzichtige flop spreken. Niet alleen wat de box office betreft, maar ook de film zelf.

Pacific Rim: ups en downs

Zonder de betrokkenheid van del Toro verloor de franchise de unieke stijl die de eerste film zo sterk maakte. Het resultaat? Een generieke Hollywood-film. Een gigantische speelgoedreclame. Net zo leeg als de recente Transformers-films.

Zonde, maar gelukkig krijgt de franchise nog een kans. Netflix kondigde een paar maanden na de release van Uprising aan dat er een Pacific Rim-animatieserie naar de streamingdienst zou komen. Nu, bijna drie jaar later, is het dan eindelijk bijna zover. Op 4 maart gaat Pacific Rim: The Black van start op Netflix.

Pacific Rim: The Black op Netflix

De serie volgt een broer en een zus, die in een door monsters (kaiju) verwoest Australië op zoek gaan naar hun ouders. Gelukkig stuiten ze al snel op een Jaeger, een gigantische mecha, een robot die ze als piloten kunnen bedienen om de kaiju te verslaan en hun ouders te vinden.

Netflix heeft eindelijk een eerste volledige trailer voor Pacific Rim: The Black uitgebracht. De trailer belooft een hoop spectaculaire gevechten, ook met nieuwe kaiju die we nog niet eerder in de films hebben gezien. Maar ook hun leven voor de zoektocht naar hun ouders komt voorbij.

Het slechte nieuws? Guillermo del Toro is niet direct bij dit project betrokken. Gezien er echter geen Pacific Rim 3 op de planning staat is The Black het enige waar fans naar uit kunnen kijken. Plus, er is ook goed nieuws: Netflix heeft al een tweede seizoen aangekondigd. Ook een goed teken: The Black heeft als showrunners namelijk Craig Kyle (Thor: Ragnarok) en Greg Johnson (X-Men: Evolution).

Controversieel

De nieuwe trailer verandert er niks aan dat de animatiestijl op zijn zachtst gezegd controversieel is. In plaats van klassieke 2D-animatie heeft Netflix Polygon Pictures ingeschakeld voor een 3D-versie van anime. Dat pakte prima uit voor Netflix Original Knights of Sidonia, maar je kunt er niet omheen dat het resultaat hakkerig oogt.

Hopelijk gaat Pacific Rim: The Black op 4 maart bewijzen dat de animatie juist een meeslepend verhaal mogelijk maakt, in plaats van dat we van begin tot eind ons zitten te ergeren. Fans van grootse kaiji-gevechten hebben in ieder geval een spectaculaire serie om naar uit te kijken!

Godzilla vs. Kong breekt nu al record en verslaat The Batman

Pacific Rim The Black Netflix
Poster (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.