Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Gladiator wordt oorlogsheld: nieuwe oorlogsfilm met Russel Crowe

Liam Hemsworth en Gladiator-ster Russell Crowe zijn op elkaar aangewezen in een nieuwe militaire thriller slash oorlogsfilm die ondanks de toffe insteek vooralsnog een dubbel gevoel oplevert. Maak kennis met Land of Bad.

2023 was met The Covenant, Blood & Gold, Napoleon én Oppenheimer een uitstekend en zeer divers jaar voor liefhebbers van oorlogsfilms.

Ook 2024 belooft een goed jaar te worden voor fans van het genre, met bijvoorbeeld een nieuwe serie van het team achter Band of Brothers en The Pacific. En vergeet ook de Nederlandse oorlogsfilm van een Mocro Maffia-regisseur niet.

Land of Bad: intense oorlogsfilm

Afijn, genoeg om naar uit te kijken dus. Je kunt aan dat lijstje nu nog een titel toe gaan voegen: Land of Bad, een gloednieuwe oorlogsthriller met Russell Crowe en Liam Hemsworth in de hoofdrollen. Een Delta Force-team van het Amerikaanse leger wordt naar de Filipijnen gestuurd om een CIA-informant te redden. Klein probleem: diegene is gevangen genomen door terroristen.

De missie loopt (uiteraard) al snel in de soep en beginnend officier Kinney (Liam Hemsworth) wordt aan zijn lot overgelaten. De enige hoop van de militair en daarmee zijn team is Reaper (Russell Crowe), een drone operator die op afstand als hun ogen en oren dient. Kinney zal de gevaren van de jungle en een leger van getrainde moordenaars moeten trotseren, terwijl Crowe’s personage vecht om hem in leven te houden.

Dubbel gevoel

Kijk, dat klinkt in ieder geval als een unieke insteek voor een militaire thriller. Ook tof: Land of Bad is in 2022 geheel op locatie geschoten in Australië. Juich echter niet te vroeg. De regie is in handen van William Eubank, die eerder vrij matige films als Underwater en Paranormal Activity: Next of Kin afleverde. Ook kunnen we er niet omheen dat de eerste trailer voor Land of Bad een beetje B-filmerig aanvoelt.

Land of Bad oorlogsfilm militaire thriller Liam Hemsworth
(Afbeelding: The Avenue Film)

Zoals die talloze dertien-in-een-dozijn thrillers met voormalig blockbuster-acteurs die nog even cashen voor ze met pensioen gaan. Bruce Willis en Liam Neeson hebben er vele miljoenen mee binnen geharkt.

Nederlandse bioscooprelease

Laten we hopen dat Land of Bad dat niveau weet te ontstijgen. De oorlogsthriller komt op 22 februari ook gewoon in de Nederlandse bioscopen uit, dus het is op dat vlak geen straight-to-video-troep. Ook zijn Hemsworth en Crowe allesbehalve has-beens, dus hopelijk worden we straks positief verrast.

Nu al trek in een goede oorlogsfilm? Check dan ook deze achtbaanrit van een film, die nu op Netflix staat.

Land of Bad oorlogsfilm militaire thriller Liam Hemsworth
(Afbeelding: The Avenue Film)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.