Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 8 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Oorlogsfilm Guy Ritchie is mondiale nummer 1-hit met toprecensies

Guy Ritchie’s The Covenant heeft de Nederlandse bioscopen geskipt, maar is nu wel te streamen op Amazon Prime Video. De oorlogsfilm met onder anderen Jake Gyllenhaal in de gelederen is een wereldwijde nummer 1-hit.

Het genre oorlogsfilm blijft onverminderd populair en de kwaliteit binnen dit spectrum van de filmindustrie is in de laatste jaren enorm omhoog gegaan. Denk alleen al aan 1917 of All Quiet on the Western Front. Guy Ritchie’s The Covenant willen we niet direct in dat rijtje plaatsen, maar recensenten en het publiek bejubelen de film.

Guy Ritchie’s The Covenant op Amazon Prime

Het verhaal in The Covenant speelt zich af tijdens een van de zinloze oorlogen die de Verenigde Staten heeft gevoerd. Tijdens de oorlog in Afghanistan riskeert een lokale tolk zijn eigen leven om een gewonde sergeant over kilometers afmattend terrein te dragen. Dit nadat hoofdsergeant John Kinley en zijn eenheid van het Amerikaanse leger in een hinderlaag zijn gelokt door de Taliban, waarbij hun vaste tolk om het leven is gekomen.

Jake Gyllenhaal speelt de hoofdrol in deze oorlogsfilm, waarin hij wordt bijgestaan door onder anderen Dar Salim (bekend van de Deense serie Borgen), Jason Wong (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) en Emily Beecham (Daphne). Guy Ritchie is de producer, schrijver en regisseur van The Covenant.

Hoe wordt de best bekeken film beoordeeld?

The Covenant is wereldwijd al een week op rij de best bekeken film op Amazon Prime Video. Ook in Nederland staat de oorlogsfilm al dagenlang fier bovenaan, volgens data van Flixpatrol.

the covenant, guy richie, jake gyllenhaal, oorlogsfilm, wereldwijde nummer 1 hit op amazon prime
(Afbeelding: Metro-Goldwyn-Mayer)

Een mondiale nummer 1-hit betekent niet dat het ook direct een goede film is. Feit is echter dat zowel recensenten als het publiek de oorlogsfilm van Guy Ritchie hoog beoordelen. Zo scoort The Covenant op Rotten Tomatoes een 82% score onder professionele filmcritici en een 98% score onder het publiek. “Het perfecte tweepersoonsverhaal”, schrijft een van de recensenten kort en krachtig. Bekijk het volledige recensieoverzicht.

The Covenant is nu te streamen op Amazon Prime Video.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.