Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 22 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Lidl stunt met avontuurlijke e-bike van Duits topmerk

Op zoek naar een ruige e-bike? Lidl geeft forse korting op een elektrische mountainbike van het Duiste merk Zündapp. Ooit bekend van de brommers, nu vooral van de elektrische fietsen.

Het liefst ga je natuurlijk de bossen in op een normale mountainbike. Sporten met een elektromotor voelt toch een beetje als vals spelen en het zet ook niet bepaald zoden aan de dijk als je fitter wil worden. Maar bij gezondheidsproblemen of simpelweg veel te fitte vrienden waarmee je op zondag te fietsen gaat, is deze avontuurlijke e-bike een uitkomst.

Elektrische mountainbike van Zündapp

De Zündapp E-mountainbike bij Lidl beschikt over een in het frame weggewerkte accu (11,6 Ah/36 V/418 Wh) met USB-aansluiting, die goed is voor een actieradius van 45 kilometer tot 75 kilometer. Het rijbereik van de e-bike is sterk afhankelijk van de rijstijl, ondergrond en weersomstandigheden. De naafmotor in het achterwiel biedt je middels verschillende standen trapondersteuning tot 25 kilometer per uur.

Lidl stunt met elektrische mountainbike van Duits topmerk, e-bike, zündapp
(Afbeelding: Zündapp)

Verder beschikt de elektrische mountainbike van Zündapp over 21 Tourney-versnellingen van Shimano, mechanische schijfremmen van Tektro, een verende voorvork van Suntour, banden van CST Tire en een Selle Royal-zadel. Het totale gewicht van deze e-bike van Lidl is 22,7 kilogram.

E-bike met forse korting bij Lidl

De originele nieuwprijs van de Zündapp E-mountainbike is 2.099 euro, maar Lidl geeft nu 33 procent korting op de elektrische mountainbike. Blijft er een huidige verkoopprijs van 1.399 euro over voor deze stoere e-bike.

Lidl stunt met elektrische mountainbike van Duits topmerk, e-bike, zündapp, korting
(Afbeelding: Zündapp)

Als je de elektrische fiets binnen hebt, moet je de pedalen alleen nog monteren. Een controle door een bevoegd persoon wordt aanbevolen door Lidl. Daarna kun je jouw vrienden imponeren met deze e-bike van Zündapp, waarbij je natuurlijk niet vertelt dat er een motor in zit. Pak het direct goed aan met vijf avontuurlijke MTB-trails in de Ardennen. Maar baas boven baas: check ook deze hemelse MTB-trails over het dak van Europa. Juist, middenin de Alpen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.