Alrik de Jong
Alrik de Jong Games 1 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Eindelijk officieel: eerste beeld GTA 6 en datum trailer onthuld

Na jarenlange geruchten is hier dan eindelijk het nieuws van Rockstar zelf. De datum van de trailer is bekend en het eerste beeld van GTA 6 is onthuld. Dat wordt de beste Sinterklaas sinds jaren. Ook de stad waarin de game zich afspeelt lijkt te zijn bevestigd.

Eerder vandaag kwam Netflix nog met drie nieuwe Grand Theft Auto-games. Even dachten we de datum daaruit te hebben gevist, maar we concludeerden te snel. De trailer komt zelfs nog eerder en het eerste beeld is gering, maar is tegelijk alweer voer voor speculatie.

GTA 6 speelt zich af in Miami

De langverwachte game speelt lijkt zich af te spelen in Miami, zoals de geruchten al de ronde deden. En daar valt natuurlijk van alles bij te fantaseren. Op het eerste beeld, dat Rockstar vandaag via X (voormalig Twitter) de wereld in slingerde, lijkt South Beach te zijn afgebeeld.

Datum van trailer

Ook over de eerste trailer van GTA 6 wordt al lang gespeculeerd. Welnu, de kogel is definitief door de kerk. Deze verschijnt op 5 december 2023, op de dag van pakjesavond. Kan het mooier getimed?

Rockstar deelt eerste beeld

Dan is er ook al een eerste beeld van GTA 6, waar behalve de mogelijke locatie weinig uit op te maken valt. Je ziet palmbomen, die symbolisch zijn voor Miami, tijdens een zonsondergang die de lucht paars en oranje kleurt.

Op de daadwerkelijke graphics zullen we dus nog moeten wachten. Maar bij de kwaliteit van GTA 6 kun je eigenlijk geen twijfels zetten. Er is tien jaar lang gedacht, gesleuteld en geprogrammeerd door ‘s werelds beste game-ontwikkelaars. Bedankt Rockstar, nu is het watertanden dan eindelijk écht begonnen!

De glitch die leidde tot Grand Theft Auto

Goed, nog even geduld tot 5 december 2023. Dan krijgen we een goed beeld van wat we kunnen verwachten. Nu nog vlug even een stukje achtergrond. Want wist je dat zonder deze glitch GTA 6 waarschijnlijk nooit tot stand was gekomen?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.