Alrik de Jong
Alrik de Jong Games 1 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix komt met Grand Theft Auto rond gelekte datum GTA 6

Meestal hebben we de focus op films en series op streamingdiensten, maar nu verrast Netflix met drie Grand Theft Auto-games. GTA III, Vice City en San Andreas zijn vanaf 14 december 2023 te spelen. Toevallig valt die datum gelijk met de vermeende onthulling van GTA 6 en de bijbehorende trailer.

UPDATE: Rockstar heeft net officieel het EERSTE BEELD EN DATUM VAN DE TRAILER onthuld. Ook de stad waarin GTA 6 zich afspeelt, lijkt te zijn bevestigd.

Hier op Manners ben je aan het goede adres als het om geruchten rond GTA 6 gaat. Sommige zijn al naar het rijk der fabelen verwezen, anderen lijken toch behoorlijk hardnekkig. Maar eerst de feiten.

Netflix dropt Grand Theft Auto-games

Om alvast in de stemming te komen voor GTA 6 en het geheugen wat op te frissen, komt Netflix op 14 december met drie nieuwe games binnen de franchise van Rockstar. Grand Theft Auto III, Vice City en San Andreas komen naar de streamingdienst.

Als Netflix-abonnee krijg je exclusieve toegang tot de Definitive Editions van de Grand Theft Auto-games, die respectievelijk in 2001, 2002 en 2004 uitkwamen op de PlayStation en andere consoles. De games zijn via de app (iOS en Android) van de streamingdienst te spelen op je smartphone. Pure nostalgie voor fanatieke gamers uit het begin van deze eeuw.

Gelekte onthulling GTA 6

De laatste Grand Theft Auto-game, GTA 5, kwam in 2013 uit. Sedertdien is het wachten, watertanden en teleurstelling op teleurstelling. Maar dit jaar kwam er eindelijk groen licht: een nieuwe game, GTA 6, is bevestigd.

Nu is het na de bevestiging alleen nog wachten op de officiële onthulling en de trailer. Een datum van GTA 6 is nog niet officieel bekend. Maar een medewerker van een klantenservice zou afgelopen maand zijn mond voorbij hebben gepraat. Hij noemde een datum die akelig dicht in de buurt komt van de releasedatum van de Grand Theft Auto-games op Netflix. “Ik heb vernomen dat de software voor de Xbox Series X|S en PlayStation 5 op 12 december 2023 beschikbaar is voor pre-order, wat ons is bevestigd door de distributeurs”, zou die gezegd hebben. Lees hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.