Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's 1 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk onthult prijs Tesla Cybertruck en gooit er de helft bij op

Het lijkt echt te gaan gebeuren, maar eerst zien dan geloven. Hoe dan ook: Elon Musk heeft de prijs van de Tesla Cybertruck alvast gedeeld. Nu nog op de markt brengen, maar dat lijkt nu echt een kwestie van weinig tijd.

Het wordt in ieder geval nog even goed sparen om de elektrische pick-up aan te kunnen schaffen. Hier hebben we alvast wat spaartips voor een extraatje.

Tesla Cybertruck vanaf 55.000 euro

Het bedrijf van Elon Musk heeft de prijs van de nieuwe Tesla Cybertruck dus eindelijk bekendgemaakt. De goedkoopste versie van het futuristische voertuig moet 60.000 dollar (ruim 55.000 euro) gaan kosten. Dat is de helft meer dan de oorspronkelijke richtprijs van 40.000 dollar. Ook is een aantal specificaties bekend: 4.990 kilogram trekkracht, 547 kilometer actieradius en een nul-tot-honderd-sprint in 2,7 seconden.

Na twee jaar van vertragingen en productieproblemen leverde Tesla-topman Elon Musk donderdag zijn eerste Cybertrucks af bij klanten op het hoofdkwartier van het autobedrijf in Austin. De goedkoopste versie van de Cybertruck komt in 2025 op de markt. Ook dat is aanzienlijk later dan gepland. De twee duurdere versies – waaronder de Cyberbeast die meer dan een ton gaat kosten – zijn volgend jaar al verkrijgbaar.

De onvergetelijke presentatie van Elon Musk

Een prototype van de elektrische truck werd bijna vier jaar geleden voor het eerst getoond door Elon Musk. De Cybertruck zou aanvankelijk al eind 2021 verkrijgbaar zijn, maar door de coronapandemie, tekorten in de toeleveringsketen, inflatie en technische problemen ontstond er forse vertraging. Musk zei onlangs dat ergens in 2025 een productie van 250.000 voertuigen op jaarbasis mogelijk moet zijn.

Bekijk hier onder nog een keer de presentatie van de Tesla Cybertruck, waarbij Elon Musk per ongeluk het zogenaamd onbreekbare glas brak.

Meer informaties over de prijs van de Cybertruck en andere specificaties vind je op de website van Tesla. En maak er geen impulsieve aankoop van. Te weten dat je een wurgcontract moet tekenen voor aanschaf van de elektrische pick-up.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.