Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 1 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Vijf betaalbare gouden horloges met meer stijl dan een Rolex

Vind je een Rolex om je pols maar ordinair, maar ben je wel op zoek naar een gouden horloge? We hebben vijf betaalbare horloges geselecteerd, die veel meer uitstralen dan zo’n peperduur kijk-mij-eens-klokje.

Veel beroemdheden (en zelfs hun kinderen) spot je met een onbetaalbare Rolex of Patek Philipp om hun pols. Persoonlijk vinden wij dat zoiets als een Ferrari of Lamborghini; veel te veel geld voor een ordinair ding. Gelukkig is er ook nog een select groepje beroemdheden dat pronkt met betaalbare horloges. Dat zijn de rolmodellen waar wij van afkijken.

Betaalbare gouden horloges

Alvast even een disclaimer. Betaalbaar is natuurlijk relatief bij horloges. Het gaat tenslotte om een accessoire dat vandaag de dag totaal zinloos is en puur als stijlitem fungeert. Daarnaast beschikken deze horloges in de meeste gevallen over een PVD-coating, waarbij een dun laagje goud over bijvoorbeeld roestvrij staal wordt geplaatst. Massief gouden horloges met diamanten tref je dus niet in dit lijstje aan.

1. Tissot PRX | 495 euro

Tissot is een Zwitsers horlogemerk met een filosofie naar ons hart: een horloge moet niet alleen mooi, maar ook draagbaar zijn. Dit kwartsuurwerk heeft krasbestendig saffierglas en een geelgouden PVD-coating op een roestvrijstalen kast. Daarbij is het klokje ook nog eens waterbestendig tot een druk van 10 bar en een diepte van 100 meter.

tissot PRX betaalbare gouden horloges
(Afbeelding: Tissot)

Je koopt de PRX voor 495 euro via de officiële website van Tissot. Met recht een klokje in de categorie betaalbare horloges.

2. Casio G-Shock GMW-B5000GD-9 | 599 euro

Zeg je betaalbare horloges, dan zeg je Casio. En jawel, de Japanners hebben ook een aantal klassiekers in het goud uitgevoerd, waaronder deze G-Shock. De hele behuizing en de band zijn voorzien van een gouden ionencoating. Ook de zichtbaarheid is verbeterd door het gebruik van een foliezonnecel en STN-lcd (vloeibare kristallen). Speciaal aan dit horloge is de Bluetooth-connectiviteit en een tijdcorrectiesysteem.

Casio GMW-B5000GD-9 betaalbare gouden horloges
(Afbeelding: Casio)

De Casio G-Shock GMW-B5000GD-9 is via de officiële website beschikbaar voor 599 euro. Daarvoor koop je nog geen losse wijzerplaat van een Rolex.

3. Swatch In The Black | 225 euro

Dan het favoriete merk van schrijver dezes: Swatch. Ook dit Zwitserse merk, dat al decennia lang uitblinkt in prijs-kwaliteitsverhouding, heeft een aantal betaalbare gouden horloges in het assortiment.

Swatch in te black betaalbare gouden horloges
(Afbeelding: Swatch)

Nieuw is het klokje In The Black met een goudkleurige PVD-kast en bijpassende verstelbare armband met vlindersluiting. Te koop voor 225 euro via de officiële website van Swatch.

4. Festina F20555/3 | 119 euro

Door naar het in 1902 opgerichte Zwitserse horlogemerk Festina. De Festina F20555/3 is een hoogwaardig horloge met mineraalglas en een gouden coating over een stalen kast. Elegant, functioneel en bijna ongeloofwaardig betaalbaar.

Festina F20555-3 gouden betaalbare horloges
(Afbeelding: Festina)

Je koopt de Festina F20555/3 voor 119 euro via de officiële website. Het gouden horloge is ook verkrijgbaar met een donkerblauwe wijzerplaat of witte wijzerplaat.

5. Tissot PRX Powermatic 80 | 895 euro

We eindigen met de luxe versie van de eerder genoemde Tissot. De PRX Powermatic 80 is een automatisch uurwerk met een gangreserve tot 80 uur. Krasbestendig saffierglas met een anti-reflecterende coating geeft het klokje een langdurige premium look. De geelgouden PVD-coating op de roestvrijstalen kast maakt het geheel af.

Tissot PRX Powermatic 80, betaalbare gouden horloges
(Afbeelding: Tissot)

Op de website van Tissot koop je de gouden PRX Powermatic 80 voor 895 euro, met de optie om in drie termijnen te betalen. Dit horloge is even waterbestendig als de reguliere PRX.

Roger Federer is de Rolex-uitzondering

Uitzonderingen bevestigen de regel: een Rolex is ineens wél stijlvol om de pols van Roger Federer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.