Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 1 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO onthult laatste nieuwe bouwsets van 2023 én gratis sets

Onlangs tipten we de tofste kerstcadeautjes van LEGO, maar de Denen doen daar in december 2023 nog een schepje bovenop. Hier is de laatste lading aan nieuwe sets van dit jaar.

Sterker nog, de fabrikant deelt zelf ook cadeautjes uit. Mits je genoeg euro’s uitgeeft en zolang de voorraad strekt, natuurlijk.

Nieuwe LEGO-sets in december 2023

Van een door een fan ontworpen klassieke trein en huisplanten die niet verwelken tot een van de tofste modulaire gebouwen van de afgelopen jaren: de onderstaande LEGO-sets kun je vanaf nu scoren.

LEGO 40603 Wintertime Carriage Ride

De feestmaand december is aangebroken. Ook LEGO beseft dat het tijd is voor cadeautjes, want van 1 tot en met 14 december krijg je bij aanschaf van 150 euro of meer aan LEGO-sets dit extraatje: een koets die uit 153 stenen bestaat, inclusief koetsier en twee passagiers. Een mooi wintertafereeltje, maar let op: dit soort ‘gift-with-purchases’ zijn vaak vrij snel op.

🎁 Check de set nu in de LEGO Store

LEGO 40603 Wintertime Carriage Ride
(Afbeelding: LEGO)

LEGO 40604 Christmas Decor Set

Dat is niet het enige cadeautje dat je deze maand bij de Denen kunt scoren. Vanaf zeventig euro aan aankopen krijg je namelijk al deze decoratieset. Met 182 steentjes bouw je drie kleurrijke kerstballen, die je vervolgens in je echte kerstboom kunt hangen. Een subtiele en smaakvolle knipoog naar je (uit de hand gelopen) LEGO-hobby, zullen we maar zeggen. Geef je meer dan 150 euro uit voor 15 december? Dan krijg je dus beide cadeautjes, voor ‘niks’.

🎁 Check de set nu in de LEGO Store

LEGO 40604 Christmas Decor Set
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Icons 10326 Natural History Museum

Je hoeft je tijdens de kerstvakantie niet te vervelen, want LEGO heeft een van de meest populaire reeksen voor volwassenen uitgebreid: die van de modular buildings. Gedetailleerde gebouwen die samen één lange straat kunnen vormen. De nieuwste telg in de langlopende serie is het Natural History Museum. Een imposant gebouw dat uit maar liefst 4014 steentjes bestaat. In dit artikel laten we je de tofste details zien, inclusief een gigantisch dino-skelet.

🎁 Check de set nu in de LEGO Store

LEGO Icons 10326 Natural History Museum
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Icons 10329 Tiny Plants

Komen jouw huisplanten de winter goed door? Dat is elk jaar weer spannend, maar daar brengt LEGO nu gelukkig verandering in. Sinds 1 december is namelijk LEGO Icons 10329 Tiny Plants te koop. Een set waarmee je rits aan bloempotjes in elkaar kunt zetten, gevuld met kleurrijke en exotische plastic bloemen, van een flamingobloem tot een cactus. Echte bloemen verwelken, deze niet. Oftewel: een mooi financieel aanschaf-excuus!

🎁 Check de set nu in de LEGO Store

LEGO Icons 10329 Tiny Plants
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Ideas 21344 Orient Express

LEGO’s nieuwe sets voor december gaan duidelijk voor kwaliteit boven kwantiteit. De weinige modellen die deze maand uitkomen zijn ook meteen imposante bouwwerken. Dat geldt ook zeker voor The Orient Express, een losjes op het ontwerp van een fan gebaseerd model dat uit 2540 steentjes bestaat. Daarmee bouw je een 116 centimeter lange trein, inclusief interieur en maar liefst acht passagiers. Perfect voor de winter, of je zet ‘m naast het Harry Potter-equivalent dat vorig jaar uitkwam.

🎁 Check de set nu in de LEGO Store

LEGO Ideas 21344 The Orient Express Train
(Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.