Coen Grutters
Coen Grutters Auto's 2 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze nieuwe elektrische auto lease je voor 100 euro per maand

Vaak benoemen we de nieuwprijs als we schrijven over een nieuwe elektrische auto. Maar veel mensen willen gewoon een (goedkoop) abonnementje op een auto. Ben jij zo iemand? Check dan de nieuwe Renault Twingo EV, die lease je voor slechts 100 euro per maand.

De elektrische Fransoos werd twee weken geleden onthuld, maar Manners dook daarvoor al gelekte informatie op over de mini-EV. Toen waren we nog in de veronderstelling dat de elektrische Renault Twingo 23.000 euro zou kosten. Inmiddels weten we dat het model een stuk goedkoper wordt en is ook de leaseprijs bekend.

Elektrische auto voor minder dan 20.000 euro

Het Franse automerk wil de elektrische Renault Twingo niet voor 23.000 euro op de markt brengen, maar voor minder dan 20.000 euro. Daarmee wordt het de goedkoopste elektrische auto op de Europese markt.

Renault Twingo EV elektrische auto leasen lease goedkoop 1
(Afbeelding: Renault)

Wat je er exact voor terugkrijgt, is niet helemaal duidelijk. Ja, een retro-design dat terugverwijst naar de iconische eerste generatie Renault Twingo, die tussen 1993 en 2007 werd gebouwd. In die lange levensloop zijn meer dan 2 miljoen first gen Twingo’s gemaakt.

Renault Twingo EV lease je voor 100 euro per maand

Behalve zijn looks een het prijskaartje, is nog niet heel veel informatie bekend. Het leasebedrag van 100 euro per maand is dan ook al indrukwekkend genoeg. Ter vergelijking: de elektrische versie van de huidige Renault Twingo lease je voor ruim 400 euro per maand.

Renault Twingo EV elektrische auto leasen lease goedkoop
(Afbeelding: Renault)

Voor het leasebedrag heb je niet alleen de elektrische auto, maar ook de onderhoudskosten, motorrijtuigenbelasting en verzekeringspremie zit inbegrepen.

Mogelijk is het helemaal geen échte auto

Dat deed onze collega’s van Autovisie speculeren over de identiteit van deze elektrische auto, als we de EV überhaupt zo mogen noemen. Het vermoeden bestaat dat de nieuwe Renault Twingo onder de zogeheten L7e-regelgeving valt. Een categorie boven brommobielen, bedoeld voor quads en microcars. Deze kleine voertuigen hebben veel minder strenge veiligheidseisen nodig, wat ze goedkoper maakt.

Renault Twingo EV elektrische auto leasen lease goedkoop 1
(Afbeelding: Renault)

De Twingo als L7e-voertuig zou het uiterst lage prijskaartje en het eveneens lage verbruik (10 kWh per 100 kilometer) kunnen verklaren. Vanaf 2026 is de EV te koop. Kun je niet zo lang wachten? Check dan de nieuwe Citroën ë-C3, een eveneens spotgoedkope en volwaardige elektrische auto.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.