Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 10 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe John Wick-serie aangekondigd in compleet nieuwe stijl

Er hangt een nieuwe John Wick-serie in de lucht, en dan inclusief het titelpersonage. Maar wel over een compleet andere boeg: het door Keanu Reeves groot gemaakte universum wordt gegoten in een Japanse anime-saus. Dat smaakt bij voorbaat goed.

Er zijn in totaal vier John Wick-films met Keanu Reeves en over de opvolgers wordt gespeculeerd. Intussen komen er allerlei spinoffs uit, zoals The Continental en Ballerina. Laatstgenoemde is een film met Ana de Armas als de vrouwelijke versie van de huurmoordenaar. Eerstgenoemde is een serie die zich jaren voor de gebeurtenissen in de films afspeelt. Allemaal het kijken waard, maar onze staart begint pas echt te kwispelen bij het nieuwste aangekondigde project.

Nieuwe John Wick-serie met Japanse anime

Nu heeft de regisseur van de John Wick-franchise, Chad Stahleski, de uitbreiding van het universum geteasd met nog meer spinoff-projecten. Het gaat om films en series die hij graag gemaakt zou zien worden. De filmmaker heeft daarbij bevestigd dat er sowieso een nieuwe anime-serie wordt ontwikkeld met talent uit Japan.

Als gast in de podcast The Discourse zei de filmmaker er het volgende over. “Ik hou enorm van Japanse anime, maar over dit project zijn we allemaal razend enthousiast. We kijken ernaar uit om coole John Wick-verhalen te maken die anime beter kan verbeelden dan wij. We beleven nog steeds veel plezier aan de franchise. De actie en dynamiek uit de speelfilms willen we vertalen naar de getekende serie.”

Watertanden is begonnen

Wanneer de nieuwe John Wick-serie uitkomt, is nog niet bekend. Er moet zelfs nog plaatsgenomen worden achter de tekentafel, letterlijk en figuurlijk. Vooralsnog is het watertandend uitkijken. Check eerst maar de Koreaanse film Ballerina, die overduidelijk is geïnspireerd door de franchise van Chad Stahleski en de film met Ana de Armas.

Fan van Japanse anime? Dan is er ook een interessant project dat juist de omgekeerde weg bewandelt. Check de eerste trailer van de lang verwachte Netflix-serie Avatar: Airbender. En dat is niet de enige tekenfilm uit Japan die middels live-action op sterke wijze nieuw leven is ingeblazen door Netflix. Probeer de recent uitgekomen serie One Piece.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.