Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 26 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe John Wick-serie direct de grote hit op Amazon Prime Video

The Continental heeft fantasy-serie The Wheel of Time van de troon gestoten als best bekeken serie op Amazon Prime Video. Het verhaal speelt zich af in de wereld van John Wick, dus het is niet vreemd dat de massa direct aan de buis gekluisterd is.

De vierde John Wick-film liet ons achter met een ambigu einde. Leeft het door Keanu Reeves gespeelde personage nog of niet meer? Feit is dat hij geen rol heeft in The Continental.

John Wick-serie The Continental op Amazon Prime Video

The Continental: From the World of John Wick, zoals de serie voluit heet, speelt zich namelijk in een heel andere tijd af. Het is een spin-off waarin je teruggaat naar 1975. Centraal staat een jongere Winston Scott, die je kent uit de reguliere films, maar nu wordt gespeeld door Colin Woodell (The Flight Attendant). Hij begint met het runnen van zijn hotel in New York, maar het verleden zit hem al snel op de hielen.

Winston komt terecht in een wereld vol huurmoordenaars en moet de zaken rechtzetten na de aanval van zijn broer op het Continental-hotel. Gedurende de serie neemt hij het hotel over van Cormac O’Connor, gespeeld door niemand minder dan Mel Gibson. Andere prominente castleden zijn Mishel Prada als KD en Ben Robson als ‘Frankie’ Scott, de oudere broer van Winston. Verwacht veel actie in een coole seventies-setting.

Kan de franchise zonder Keanu Reeves?

Sinds de première is The Continental: From the World of John Wick wereldwijd de best bekeken serie op Amazon Prime Video. Ook in Nederland staat de serie volgens filmdatawebsite Flixpatrol fier bovenaan.

Leuk en aardig allemaal, maar wat vinden de professionele recensenten en het publiek van de John Wick spin-off. Welnu, het publiek loopt ermee weg, getuige de 83% score op Rotten Tomatoes. De gezamenlijke score onder filmcritici is op hetzelfde platform met 65% lager, maar de meeste recensies zijn dus positief. Toch zijn er ook kritische geluiden. “Temper je verwachtingen. Deze driedelige serie van Peacock heeft geen Keanu Reeves of dezelfde allround genre-ambitie als de filmfranchise die de inspiratiebron vormde”, schrijft Nick Allen van filmwebsite RogerEbert.

Onze mening: kijken, het is gewoon niet al te ingewikkeld vermaak dat prima wegkijkt. De wereld van John Wick kan het drie afleveringen lang prima zonder Keanu Reeves. Maar oordeel vooral zelf. The Continental is nu te streamen via Amazon Prime Video.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.