Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 19 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Iconische fantasy-serie volgt The Rings of Power op als megahit

Seizoen 2 van een iconische fantasy-serie op Amazon Prime Video is een absolute wereldhit. Ja, dat is ook mogelijk zonder er Lord of The Rings aan te verbinden. Check The Wheel of Time, de grootse hit op de streamingdienst sinds The Rings of Power.

De Lord of The Rings-serie The Rings of Power werd, ondanks een pak negatieve recensies, een enorme hit op Amazon Prime Video. Lees trouwens ook onze review. Op seizoen 2 moet je nog wachten tot 2024, dus heb je tijd om je te verdiepen in een fantasy-serie die eveneens is gebaseerd op een wereldberoemde boekenreeks.

Fantasy-serie The Wheel of Time

The Wheel of Time (Het Rad des Tijds) is een serie gebaseerd op veertien boeken en een set prequel-boeken. Oftewel: er zit nog veel in het vat. In 2021 verscheen namelijk pas het eerste deel van de serie op Amazon Prime Video en sinds kort is het tweede seizoen te streamen.

De serie The Wheel of Time beschikt over elementen van zowel Game of Thrones als Rings of Power. Maar het verhaal is van zichzelf sterk genoeg, dus is het zonde om het met andere fantasy te vergelijken. De serie op Amazon Prime volgt Moiraine, een tovenares die lid is van de Aes Sedai, een organisatie van vrouwen die ‘de ene kracht’ kunnen beheersen. Samen met haar bewaker Lan zoekt ze naar de herrezen draak, de teruggekeerde ziel van een machtige tovenaar uit het verleden die in zijn vorige leven de wereld ten onder liet gaan en gecorrumpeerd werd door het kwaad.

Volgens de legenden zal de herrezen draak in zijn volgende leven de wereld redden van het kwaad of opnieuw ten onder laten gaan. Tijdens hun reis komen ze in een gebied ‘Two Rivers’ vijf mogelijke kandidaten tegen die de herrezen draak zouden kunnen. Daarna volgt een reis die begint met het doel het kwade te stoppen.

Seizoen 2 nu te streamen op Amazon Prime Video

Bekende namen in de tegenhanger van The Rings of Power zijn er niet. De hoofdcast bestaat uit Rosamund Pike als Moiraine Damodred,
Daniel Henney als al’Lan Mandragoran, Zoë Robins als Nynaeve al’Meara, Madeleine Madden als Egwene al’Vere, Josha Stradowski als Rand al’Thor en Marcus Rutherford als Perrin Aybara. Seizoen 2 van The Wheel of Time is nu te streamen op Amazon Prime Video.

the wheel of time, hit, fanatsy-serie, amazon prime video, the rings of power
(Afbeelding: Amazon Prime Video)

The Wheel of Time is wereldwijd de best bekeken serie op Amazon Prime Video, zoals The Rings of Power dat vorig jaar maanden op rij ook was. In Nederland staat volgens filmdatawebsite Flixpatrol seizoen 2 van de fantasyserie ook al dagenlang bovenaan. Rotten Tomatoes geeft een verdienstelijke score van 84% aan de serie, terwijl IMDb er een rating van 7,1 uit 10 voor over heeft. Dat is een tiende hoger dan The Rings of Power.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.