Alrik de Jong
Alrik de Jong Design 19 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Verstopte mini-game in Spotify is Snake die je afspeellijsten opeet

Luisteraars van Spotify hebben een verstopte game ontdekt, onder de naam Eat This Playlist. Voor zover wij hebben geprobeerd, is de muzikale versie van Snake alleen nog niet in Nederland beschikbaar als easter egg.

Easter eggs zie je doorgaans vooral in games en films, en die gaan van mond tot mond. Uit jezelf had je bijvoorbeeld nooit geweten dat je in NES-game Super Mario 3 een paar seconden moet bukken om ‘achter’ het level te komen en een toverfluit te halen. Of wat dacht je van de briljante verstopte boodschappen in Super Mario Bros The Movie. Goed, de muziekstreaminingdienst Spotify doet hier nu dus ook aan mee.

Verstopte game op Spotify: Eat This Playlist

Zonder het bestaan van de smartphone was Spotify nooit zo groot geweest als nu, maar de verstopte mini-game in de app is een ode aan de dagen voor dat apparaat waar iedereen de hele dag voorovergebogen naar kijkt.

De verstopte mini-game in Spotify is namelijk een eigen versie van Snake, de game waaraan GSM-gebruikers sinds de lancering van de Nokia 6110 verslaafd aan raakten. Eat this Playlist speel je net als de arcadevideogame uit de jaren 90, maar de ‘slang’ bestaat hier uit album covers uit de betreffende afspeellijst.

In plaats van appels te eten, wordt de slang gevoed door een dieet van muziek en consumeert hij nummers uit de geselecteerde afspeellijst. Als hij een nummer opeet, dan wordt de betreffende muziek kort afgespeeld.

Hoe vind je de muzikale snake?

Maar waar zit die mini-game dan verstopt in Spotify? Heel simpel: open de bibliotheek, ga naar een afspeellijst die je hebt gemaakt en tik op de drie stipjes. Vervolgens staat Eat This Playlist helemaal onderaan de opties.

In Nederland is, voor zover wij hebben getest, de muzikale Snake nog niet beschikbaar. Gewoon af en toe even kijken of je de laatste Spotify-update hebt en checken of je in de Nederlandse app ‘Eet Deze Afspeellijst’ ziet. Althans, we vermoeden dat de verstopte mini-game hier zo gaat heten. Ga je liever nog verder terug in de tijd? Check hier de eerste mobiele telefoon, de alweer meer dan vijftig jaar oud is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.