Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Bridgerton-ster niet meer topfavoriet voor de rol van nieuwe James Bond

Bridgerton-ster Regé-Jean Page is niet langer de grote favoriet voor de rol van James Bond. Bij alle wedkantoren is er een nieuwe topfavoriet, een oude bekende.

Voor het geval het je na alle trailers, gratis specials en officiële podcast-afleveringen nog niet opgevallen was: eind deze maand komt No Time to Die uit, de allerlaatste James Bond-film met Daniel Craig.

Wie is de nieuwe James Bond?

Daarna is het allesbehalve afgelopen met 007. Amazon is de gloednieuwe eigenaar van de franchise, en heeft er ongetwijfeld ambitieuze plannen voor. Er staat vanaf eind dit jaar dus een vacature open. Het is de grote vraag die de filmpers, fans en wedkantoren al jaren bezighoudt: wie is de nieuwe James Bond?

Van professoren, George Clooney en voormalig Bond-acteurs tot Tom Hiddleston. Vele experts en acteurs hebben al hun plasje gedaan over deze kwestie. Zo is Clooney een groot voorstander van Idris Elba, en zou Brosnan graag Tom Hardy als de nieuwe James Bond zien.

Ondertussen wordt het bij de wedkantoren steeds drukker. We publiceerden onlangs nog een verse top 10, met daarin de acteurs waarvan de bookmakers de kans het grootst achten dat ze de Bond-rol gaan krijgen.

Veel Time to Die: Daniel Craig breekt eigen James Bond-record

Netflix-ster domineerde

De afgelopen twee jaar stond Tom Hardy vaak bovenaan, tot Netflix een monsterhit scoorde met Bridgerton. Met daarin in de hoofdrol de charmante Regé-Jean Page. De 31-jarige acteur groeide in een klap uit tot een megaster, waardoor de Bond-geruchten meteen op stoom kwamen.

Iets waar Netflix overigens op slimme wijze gebruik van maakte voor promotiemateriaal van Bridgerton. De afgelopen maanden stond Page bovenaan de top 10 van US-Bookies, een website die data van vele wedkantoren verzameld en samenvoegt voor Ă©Ă©n representatie rangschikking.

Tom Hardy is back

Korte termijn hype speelde daar waarschijnlijk een grote rol in, want er is een nieuwe topfavoriet. Of althans, nieuw, het is een oude bekende. Tom Hardy prijkt sinds afgelopen weekend namelijk weer bovenaan het toplijstje. Zijn odds staan nu op 9/4, waar Page gezakt is naar 16/5:

  1. Tom Hardy: 9/4
  2. Regé-Jean Page: 16/5
  3. James Norton: 11/2
  4. Clive Standen: 7/1
  5. Lashana Lynch: 9/1
  6. Idris Elba: 9/1
  7. Sam Heughan: 19/2
  8. Henry Cavill: 10/1
  9. Justin Hartley: 14/1
  10. Richard Madden: 20/1
Tom Hardy Nieuwe James Bond
Tom Hardy

Vrouwelijke Bond valt op

Opvallend genoeg bestaat de meest recente top 10 niet geheel uit mannelijke kandidaten. Op de gedeelde vijfde plek staat namelijk zowel Idris Elba als Lashana Lynch. Een hardnekkige theorie blijft dat de nieuwe 00-agent uit No Time to Die uiteindelijk alsnog in diezelfde film de rol van James Bond over gaat nemen.

Maar goed, dat is en blijft het ook: een kwestie van theorieën en speculatie. Dit soort toplijstjes van wedkantoren zijn geen representatie van welke opties men daadwerkelijk achter de schermen overweegt.

Nog niet over nagedacht?!

Sterker nog, Bond-producente Barbara Broccoli beweerde onlangs zelfs nog dat ze nog niet niet eens over heeft nagedacht. Iets wat natuurlijk niemand geloofd.

US-Bookies

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.