Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 8 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

5 lekkere films en series die sinds week 1 op Netflix staan

Netflix knalt het nieuwe jaar in met en breidt het aanbod uit met een behoorlijke reeks series. Eerder deelden we al de complete lijst met nieuwe content in januari, maar wekelijks lichten we als weekendsnacks ook vijf titels uit.

Naast heel veel Originals zijn er deze week ook twee heerlijke aangekochte actiefilms toegevoegd aan het aanbod.

Nieuwe films en series op Netflix in week 1

Jawel, je kunt dit weekend de popcorn erbij pakken voor onder meer Mission Impossible en Spider-Man, maar check ook even de nieuwe series.

1. Mission Impossible: Fallout (film)

Tom Cruise is in deze film uit 2018 terug als special agent Ethan Hunt. Samen met zijn kompanen van de IMF (impossible mission force) gaat hij de strijd aan met nieuwe bad guys. Markant detail aan deze film is een mislukte stunt, waarbij Tom Cruise z’n enkel brak. Dokters vreesden dat de acteur nooit meer normaal zou kunnen lopen. Maar Tom Cruise is niet voor één gat te vangen en na een knappe revalidatie kan hij zijn typische sprint gewoon nog inzetten. En dat is goed nieuws, want Mission Impossible 7 staat op de planken voor het derde kwartaal van dit kalenderjaar.

2. Mother/Android (Original film – Hulu/Netflix)

Liefhebber van apocalyptische films en series? Vergeet dan niet Mother/Android te kijken. Ditmaal geen zombie-apocalypse, maar een android-apocalypse. Androids zijn het zat om als slaven behandeld te worden en komen massaal in opstand. Een ware slachtpartij volgt, smartphones veranderen in handgranaten en de zwangere Georgia en haar vriend Sam slaan op de vlucht. Ze proberen via Boston per boot de oversteek naar Azië te maken alwaar het veilig zou zijn. Hiervoor moeten ze alleen wel een griezelig stuk no man’s land oversteken vol moordlustige androids.

3. Rebelde (Netflix Original serie)

Deze Mexicaanse remake neemt ons mee naar een prestigieuze kostschool. Hier ontmoeten we een nieuwe generatie leerlingen die alles doet om de Battle of the Bands te winnen; de belangrijkste muzikale wedstrijd die een mooie opstap kan zijn naar een veelbelovende muzikale carrière. Rebelde gaat over liefde en vriendschap, maar vertelt ook over een mysterieus genootschap die een schaduw werpt over hun dromen. Aanrader voor liefhebbers van de Spaanse serie Elite.

4. Manifest (Seizoen 1 & 2)

Een vliegtuig maakt jaren na vertrek een mysterieuze landing op een vreemde plek. De passagiers betreden een compleet veranderde wereld met nieuwe, vreemde realiteiten. Deze synopsis doet natuurlijk direct denken aan de hitserie Lost. Hopelijk is Manifest van hetzelfde kaliber.

5. Spider-Man Homecoming (film)

Na zijn avontuur bij de Avengers keert Peter Parker terug naar huis en probeert hij zich aan te passen aan het normale leven als high school-student. Zijn alter-ego Spider-Man laat hem echter niet met rust en al gauw trekt hij het blauw-rode pak weer aan om achter de bad guys aan te gaan. Momenteel draait trouwens het zeer goed ontvangen nieuwste deel in de bioscoop: Spider-Man: No Way Home.

Met deze films en series kun je wel weer even vooruit op Netflix. Voor wie wat meer geduld heeft: binnenkort (21 januari) verschijnt ook het vierde seizoen van de hitserie Ozark.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.