Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 16 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Spider-Man: No Way Home door het dak op Rotten Tomatoes en IMDb

Spider-Man: No Way Home is vandaag in première gegaan. Natuurlijk ga je als Marvel-fan zo snel mogelijk naar de bioscoop, maar stiekem lees je toch van tevoren even de recensies. Wees gerust, de tomatometer op Rotten Tomatoes belooft veel. En voor IMDb geldt hetzelfde.

De tomatometer op filmrecensiewebsite Rotten Tomatoes is een goede eerste graadmeter van hoe een film wordt ontvangen. Recensenten geven aan of ze de film aanraden of afraden. Op basis daarvan komt er een percentage uit. Hoe hoger, des te beter. Lees hier hoe de beoordeling exact tot stand komt. Voor een compleet beeld check je ook MetaCritic en IMDb, waarop de film een 9,2 scoort.

Spider-Man: No Way Home op Rotten Tomatoes

Op de dag van de première heeft Spider-Man: No Way Home een score van 94% op Rotten Tomatoes. Alles boven de 90% procent wordt gezien als zeer goed, dus Marvel kan tevreden zijn. Ter vergelijking: Eternals staat op 47%, waarmee het de slechtst scorende film uit het Marvel Cinematic Universe is.

“Een explosie van wijsneuzen-postmodernisme, die nooit zijn emotionele kern verlaat”, schrijft Kevin Maher van The Times. “Het is niet alleen een meeslepende rollercoaster vol spanning. Niet alleen een viering van Spidey-fandom. Niet alleen een opwindend avontuur. Maar ook een emotioneel meeslepend drama, dat verfijnd is opgebouwd”, aldus Kristy Puchko van Mashable. Bekijk hier het volledige overzicht van Rotten Tomatoes met de recensies over Spider-Man: No Way Home.

Tom Holland en Zendaya op het witte doek

Spider-Man: No Way Home is de derde standalone film over de superheld binnen het Marvel Cinematic Universe. De films worden gedragen door Tom Holland (titelpersonage) en Zendaya als Michelle ‘MJ’ Jones. In het nieuwe deel staat de Multiverse centraal en keren superschurken en helden uit het verleden terug. Lees hier meer over de film, die je vanaf vandaag in de bioscoop kunt zien.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.