Autovisie.nl
Autovisie.nl Auto's 16 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Gone in 60 seconds: zo steel je dus écht vier Ford Mustangs

Wie herinnert zich niet de films Gone in 60 Seconds niet? In zowel het origineel als de latere remake speelt de Ford Mustang een hoofdrol. De Mustangs worden gestolen, om vervolgens tijdens de achtervolging aan puin te worden gereden. Zo’n scene deed zich deze week ook rond de Ford-fabriek voor. Van een achtervolging was echter geen sprake.

Niet één, niet twee, niet drie, maar vier exemplaren van de nieuwste Ford Mustang Shelby GT500 werden er gestolen. Niet uit een parkeergarage zoals in de films. Nee, van het fabrieksterrein van Ford. Jawel, de auto’s waren vers van de band gerold. Ze stonden te wachten op een transporteur, die de muscle cars naar de dealers zou brengen. Het dievengilde was de transporteur voor. De in Belladonna-black gespoten Fords Mustang Shelby GT500 werden zodoende ongevraagd meegekomen.

Veel rumoer

Een Mustang knalde door de hekken van de Flat Rock Assembly Plant. Het gebeurde volgens The News Herald zeer luidruchtig, waar de Mustangs uit de film Gone in 60 Seconds juist fluisterstil vertrokken. En dan te weten dat de Shelby GT500 een heerlijk brullende V8 onder de kap heeft. Het voorval gebeurde zondag om ongeveer 22.50 uur lokale tijd. Volgens de lokale politie is er geen videomateriaal van The Big Escape.

Kort na de diefstal vond de politie twee van de vier ontvreemde Ford Mustangs terug. Ze stonden op de I-75 in Brownstown Township. Een van de twee had een zwaar beschadigd front, meldt de politie. De dieven waren uit het zicht verdwenen. De andere twee exemplaren zijn ontkomen en worden nog steeds gezocht. Ze waren in Belladonna-black gespoten. Eigenaren van een Mustang GT500 Shelby in die kleur zullen de komende weken niet met een echt prettig gevoel rijden.

gone in 60 seconds, ford mustang, gestolen

Ford liet bij de introductie van de GT500 Shelby weten op jaarbasis zo’n 8.000 stuks te produceren. Een groot volume, maar daarentegen is de GT500 een dermate opvallende auto dat je er nooit anoniem mee kunt rijden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.