Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 8 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit at Chris Evans voor 5 kilo meer spiermassa als Captain America

Zeg je Captain America, dan zeg je een indrukwekkende transformatie. In zijn eerste standalone film staat de transformatie van iele militair naar krachtige superheld centraal, maar in het echte leven zat acteur Chris Evans ook niet stil.

Een flinke borstpartij, sterke schouders en buikspieren van staal: het lichaam van Chris Evans is inmiddels geknipt voor de rol van Captain America. Al is dat lichaam niet zomaar aan komen waaien. Een zwaar trainingsschema en heel veel eten gingen hier aan vooraf.

Voor de rol van Captain America kwam de acteur namelijk 5 kilo spiermassa aan. Daar moest hij wel iets voor doen: acht maaltijden per dag eten bijvoorbeeld. Benieuwd naar hoe Chris Evans er hiervoor uitzag? De voor- en nafoto van zijn transformatie zie je in dit artikel, naast vijf andere Marvel-acteurs.

De maaltijden van Chris Evans voor Captain America

Om in een korte periode veel spiermassa aan te maken, is het binnenkrijgen van voldoende eiwitten belangrijk. Door eiwitten herstellen en groeien je spieren na een zware workout.

Dus we verklappen alvast: volgens fitnessvolt dronk Chris Evans de hele dag eiwitshakes. Hieronder lees je wat de Marvel-acteur dagelijks nog meer naar binnen werkte om groot en gespierd te worden.

  • Ontbijt: een kom vol pap met donkere bessen en walnoten.
  • Snack: een eiwitshake, aangevuld met 5 gram BCAA’s (branched-chain amino acid).
  • Snack voor het trainen: een appel en een handje amandelen.
  • Snack na het trainen: een eiwitshake, aangevuld met 5 gram BCAA’s.
  • Lunch: een kipsalade met volkoren basmati rijst.
  • Middagsnack: een eiwitshake.
  • Avondeten: een magere eiwitbron met groenten. Vaak staat er vis of kip op het menu.
  • Avondsnack: eiwitshake met caseïne eiwitten (deze worden langzamer opgenomen in je lichaam dan whey eiwitten, waardoor het lichaam er ‘s nachts meer aan heeft).

Vier eiwitshakes per dag

Het is duidelijk: met maar liefst vier eiwitshakes per dag is het geen verrassing dat de Marvel-acteur zijn spiermassa vooral uit shakes haalde. Zelf ook eens een shake proberen? Ga voor deze post-workout shake van Dwayne Johnson of verwerk het ‘geheime’ ingrediënt van de shakes van die andere Chris, Chris Hemsworth, in jouw shake.

Hoe lang Chris Evans dit voedingsregime voor zijn rol als Captain America gevolgd heeft, is niet bekend. We kunnen ons in elk geval voorstellen dat de shakes na een tijdje zijn neus uitkwamen. Wat we wél weten, is dat zijn vetpercentage in dezelfde periode flink omlaag ging. Zijn gewicht ging dan wel omhoog van 77 kilo naar 82 kilo, maar het vetpercentage van Evans daalde van 12,5% naar een indrukwekkende 8%. Een ongekende prestatie.

Niet Chris Evans, maar deze Marvel-acteur is de meest sexy man van 2021

Fitnessvolt

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.