Martin de Coninck
Martin de Coninck Netflix 9 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

5 coole films en series die in week 14 op Netflix verschenen

Ook deze week geven we je weer vijf lekkere films en series op een presenteerblaadje. Een gevarieerd aanbod met bovenaan de lijst een Nederlandse Netflix-productie met een erotisch tintje. Het beste van afgelopen week op een rij.

Na een winterse toegift tijdens de eerste dagen van april krijgen we nu flink wat regen voor de kiezen. Echt Hollands lenteweer. Maar goed, als de zon maar schijnt op Koningsdag. Intussen overleven we die grauwe dagen wel met een flinke dosis Netflix.

Nieuwe films en series op Netflix in week 14

Stiekem weleens een sekslijn gebeld? Vast wel. Al was het puur voor de spanning. Dat de telefoonrekening van je ouders ineens een stuk hoger uitviel en jij hier vervolgens mee geconfronteerd werd, was die paar minuten gepassioneerd kletsen dubbel en dwars waard. Om deze herinneringen weer even op te frissen komt Netflix met een enerverende Nederlandse serie. Met stip op 1 in de lijst met nieuwe films en series staat dit nostalgische werk van eigen bodem.

1. Dirty Lines (Nederlandse Original Serie)

Begin jaren 80 kwam een nieuwe service beschikbaar die een revolutie teweeg bracht. Dirty Lines vertelt over de opkomst en het succes van de sekslijn. Deze nieuwe vorm van tijdverdrijf werd in no-time razend populair. Bronstige, eenzame mannen (en sporadisch ook vrouwen) vonden eindelijk een manier om even stoom af te blazen. Tieners hadden er een nieuw soort kattenkwaad bij. De cast bestaat uit onder anderen Abbey Hoes, Joy Delima, Charlie Dagelet, Benja Bruining en Eric van Sauers.

2. Metal Lords (Original Film)

Heavy metal uit de mode? Niet in deze coole Netflix Original! Metal Lords gaat over twee jonge vrienden die samen met een cellist een heavy metal band vormen. Bereid jezelf voor op krachtige en snelle ritmes, gevloek en een gezonde portie vandalisme. Is dit illustere trio in staat om Battle of the Bands te winnen?

3. Return to Space (Original Documentaire)

In de lijst met nieuwe films en series ook weer een lekkere documentaire. In mei 2020 schreef het ruimtevaartbedrijf van visionair en spaceman Elon Musk geschiedenis. SpaceX ging de boeken in als eerste commerciële bedrijf dat twee NASA-astronauten in een baan om de aarde bracht. Bestemming: ISS (International Space Station). Deze Netflix-documentaire volgt de ontwikkelingen en reis die leidde tot deze grootse prestatie.

4. Jimmy Savile: A British Horror Story (Original Documentaire)

Laten we hier kort over zijn. Jimmy Savile was een excentrieke televisiepresentator en volksheld die in 2011 overleed. Vlak daarna ging de beerput open. De presentator van het populaire Top of the Pops bleek een notoire pedofiel te zijn, die tientallen minderjarige jongens en meisjes heeft misbruikt. Ook zijn werkgever BBC ging niet vrijuit. De Britse omroep zou Saville (of beter Savage) in bescherming hebben genomen.

5. Elite seizoen 5 (Original Serie)

We sluiten de lijst met films en series af met het vijfde seizoen van Elite, waarin we terugkeren naar Las Encinas, de meest exclusieve school van het land. Het nieuwe semester belooft weer een goede dosis welgestelde studenten, liefdesaffaires en wederom een mysterieuze misdaad. Deze Spaanse hitserie van Netflix is zo populair dat er ook al is getekend voor een zesde seizoen.

Kijklijst verder aanvullen? Check dan de films en series die in week 13 aan het Netflix-aanbod werden toegevoegd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.