Martin de Coninck
Martin de Coninck Netflix 2 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

5 snackable films en series die in week 13 op Netflix verschenen

Wekelijks tippen we 5 nieuwe films en series die de afgelopen week op Netflix verschenen. In week 13 staat er een flink aantal Netflix Originals voor je klaar.

Het was een week van grote contrasten. De immer coole Will Smith verloor zijn zelfbeheersing tijdens de Oscar-uitreiking en het zachte lenteweer werd ingeruild voor winterse taferelen. Tijd om de kachel iets hoger te zetten – niet te hoog natuurlijk, want dat gas komt ergens vandaan – en van het nieuwe aanbod op Netflix te genieten.

Nieuwe films en series op Netflix in week 13

Bovenaan de lijst met nieuwe films en series een lekkere blockbuster met niemand minder dan Dwayne ‘The Rock’ Johnson in de hoofdrol.

1. Jumanji: Welcome to the Jungle (Film)

Vorige week schreven we over de succesvolle Jumanji-reboot met sloopkogel ‘The Rock’ in de hoofdrol. Netflix pakt deze week direct door en stelt ook het vervolg (uit 2019) op deze film beschikbaar. Jumanji: The Next Level is wederom genieten van de chemie tussen de vier hoofdrolspelers, waarbij de avatars in dit avontuur zijn gewisseld. De spelers laten zich deze keer bewust het spel inzuigen om een van hun vrienden te redden. Ze zullen nieuwe omgevingen moeten trotseren, van dorre woestijnen tot besneeuwde bergtoppen. Slagen ze erin om ’s werelds gevaarlijkste spel te winnen?

2. All Hail (Original Film)

All hail to the king? Nee, vandaag niet. Deze filmtitel (origineel Granizo genaamd) mag letterlijk vertaald worden en gaat inderdaad over hagelstenen. Zo groot als aardappelen. Een bekende meteoroloog ziet deze verwoestende hagelstorm helaas niet aankomen, met alle gevolgen van dien. Hij besluit naar zijn geboorteplaats te vluchten, wat uitmondt in een ontdekkingsreis naar zijn ware ik. Slecht beoordeeld, maar deze Argentijnse film is best een leuk tussendoortje.

3. The Bubble (Original Film)

De lijst met films en series is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere komedie. Deze week een Netflix Original met een actueel thema. Een groep acteurs komt vast te zitten in een hotel tijdens een pandemie. Erg onhandig, want er moet een film afgemaakt worden.

4. Trust No One: The Hunt for the Crypto King (Original Documentaire)

Ditmaal geen excentrieke tijgerkoning, maar een (charlatan?) crypto-koning. Volg de heksenjacht op wijlen Gerald W. Cotten, oprichter van de Canadese crypto-handelsbeurs Quadriga CX. Gerald overleed in 2018, wat leidde tot grote problemen. Veel crypto-bezitters hadden niet langer toegang tot hun digitale bezittingen. Een aantal van deze gedupeerden is ervan overtuigd dat Cotten zijn eigen dood in scène heeft gezet en er vandoor is met al het geld.

5. Charlie’s Angels (Film)

Een reboot van een reboot. Over origineel gesproken. Toch gunnen we deze film de vijfde plek in de lijst met nieuwe films en series. De film wordt gedragen door drie nieuwe engelen, waaronder actrice Kristen Stewart. Het verhaal gaat over een jonge systeemingenieur die de klok luidt over een gevaarlijke technologie. Aan de nieuwe Charlie’s Angels de taak om onze wereld te redden.

Meer materiaal nodig? Check dan even de beste releases van vorige week.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.