Stijn Kuster
Stijn Kuster Gezondheid 2 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Review: de vegan kant-en-klaarmaaltijden van Muscle Meals

Kant-en-klaarmaaltijden hebben een negatief stigma. Ze bevatten vaak veel zout, verzadigd vet, calorieën en E-nummers. Maar ook de makkelijke maaltijd gaat met zijn tijd mee en wordt zelfs vegan.

Minder dierlijke producten en meer verse groente. Ook onder sporters, die vaak kiezen voor rijst, kip en broccoli, wint de veganistische levensstijl aan populariteit.

Vegan kant-en-klaarmaaltijden voor sporters

Het bedrijf Muscle Meals, dat kant-en-klare maaltijden voor sporters maakt, springt hierop in. Het bedrijf gaat de samenwerking aan met LikeMeat, een eiwitrijke vleesvervanger. Ik probeerde zes vegan maaltijden en keek of de maaltijden binnen een levensstijl passen waarin ik zes dagen per week aan krachttraining doe.

muscle meals, vegan kant en klaar maaltijden, nigel van der horst, bakjes
De Muscle Meals

Veel eiwit en weinig calorieën

Belangrijk voor een fanatieke sporter is het aantal gram eiwitten in verhouding tot het aantal kcal (kilocalorieën). Dit zit in veel gevallen goed. Zo heeft de vegan saté met gele rijst en sperziebonen 507 kcal en 35 gram eiwit.

Vegan Pasta Bolognese (Afbeelding: Muscle Meals)

Let wel goed op de macro’s. Twee van de kant-en-klaarmaaltijden, de vegan Mushroom Pasta (13 gram eiwit bij 518 kcal) en de vegan Indian Curry (16 gram eiwit bij 547 kcal), zijn niet heel hoog in eiwitten. Niet ideaal dus als je aan het droogtrainen bent.

Voor sporters die hun voeding ‘tracken’ staan de kcal en macro’s op de bakjes, zodat je ze makkelijk in kan voeren in een app.

De vegan maaltijden zijn qua smaak erg lekker, de groente smaakt vers en het veganistische ‘vlees‘ lijkt veel op kip en is goed van smaak. Verwacht daarentegen geen culinaire hoogstandjes, het blijft immers een gezonde en simpele maaltijd. De vegan Pasta Bolognese is mijn favoriet. Naast de smaak zijn ook de macro’s (564 kcal, 34 gram eiwit, 73 gram koolhydraten en 14 gram vet) erg goed.

Gemak dient de mens: wat kost Muscle Meals

De vegan kant-en-klaarmaaltijden worden bevroren bij je thuis bezorgd en zijn binnen enkele minuten in de magnetron klaar. Gemak kent echter ook zijn prijs. Elke vegan maaltijd kost 8,75 euro. Het is dus een stuk goedkoper om zelf bakjes te kopen en een vegan maaltijd in te vriezen. Je moet hier dan wel de tijd voor willen nemen. Voor wie een drukke levensstijl heeft en toch gezond, eiwitrijk en vegan wil eten, is het handig om een bakje in je vriezer te hebben liggen voor wanneer je niet wil of kan koken.

Muscle Meals, Vegan, Kant-en-klaar maaltijden
Vegan Saté (Afbeelding: Muscle Meals)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.