Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 26 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

5 sterke films en series die in week 12 op Netflix verschenen

Wekelijks tippen we 5 heerlijke films en series die in de week ervoor op Netflix zijn verschenen. Goed nieuws voor Bridgerton-fans: seizoen 2 is vanaf deze week beschikbaar. Daarnaast genieten we van een meer dan fatsoenlijke remake van een jaren 90-klassieker.

De inspiratie lijkt soms ver te zoeken in Hollywood. Filmproducenten gaan voor safe en brengen schaamteloos filmklassiekers opnieuw uit. De ene na de andere abominabele remake wordt ons door de strot geduwd. Toch zijn ze niet allemaal slecht. Neem Jumanji bijvoorbeeld. De tijdloze klassieker uit 1995 met wijlen Robin Williams en een piepjonge Kirsten Dunst was een regelrechte kaskraker. Het vervolg (soort remake) met Dwayne Johnson in de hoofdrol, is verre van slecht en geeft een coole nieuwe twist aan het verhaal. Zeker de moeite waard, dus.

Nieuwe films en series op Netflix in week 12

Bovenaan de lijst staat het langverwachte tweede seizoen van Bridgerton. We maken ons op voor een nieuwe dosis plotwendingen en duistere geheimen.

1. Bridgerton seizoen 2 (Original Serie)

Na het zeer succesvolle eerste seizoen kon seizoen 2 van Bridgerton natuurlijk niet uitblijven. Het glanzende kostuumdrama met een moderne twist zal zich in het tweede seizoen waarschijnlijk richten op gebeurtenissen uit het tweede boek The Viscount Who Loved Me. Acteur Regé-Jean Page keert niet terug in seizoen 2, wat tot verdriet en ongeloof leidde bij fans. Reden? Regé-Jean is hot shit op dit moment en bezig met opnames van andere films en series. Zo speelt hij een hoofdrol in de fantasy-film Dungeons & Dragons (2023), een titel waar we likkebaardend naar uitkijken.

2. Jumanji: Welcome to the Jungle (Film)

Het Jumanji-verhaal komt opnieuw tot leven met een splinternieuw avontuur en een flinke dosis humor. Hoe kan het ook anders nu Jack Black en Kevin Hart meedoen. Het verhaal begint in 1996, het moment waarop de vorige film eindigde. Een man vindt het Jumanji-bordspel op een strand en geeft het aan zijn tienerzoon Alex. Deze knaap is meer van het échte gamen, waardoor het bordspel zich transformeert naar een cartridge voor een spelcomputer. Wanneer Alex de spelcomputer start en zijn avatar kiest, zuigt Jumani hem naar een andere dimensie en belandt hij in een vreemde wereld waar niets lijkt wat het is.

3. Love Like the Falling Petals (Original Film)

De lijst met nieuwe films en series op Netflix is natuurlijk niet compleet zonder een beetje romantiek. Zwijmelaars onder ons worden op de wenken bediend in week 12. In Love Like the Falling Petals volgen we een ambitieuze fotograaf die verlief wordt op een energieke haarstylist. Zet de tissues maar alvast klaar.

4. The Principles of Pleasure (Original Documentaire)

Naast films en series deze week ook een interessante Netflix-documentaire. Comédienne Michelle Buteau neemt ons mee op een seksuele ontdekkingsreis. Geen taboe blijft onbesproken en seksueel genot van vrouwen staat centraal in The Pinciples of Pleasure. Volg interviews met sekstherapeuten, wetenschappers en ervaringsdeskundigen. Wie weet steek je er nog iets van op ook.

5. Thirty-Nine (Original Serie)

40 is het nieuwe 30, zeggen ze. In Thirty-Nine volgen we drie vriendinnen van 39 die tegen de grens van veertig aanhikken. Een romantisch, Koreaans drama over vriendinnen die elk met eigen problemen worstelen. Ondanks verschillende issues en rollen in het leven hebben ze een ijzersterke band die meer voelt als familie dan vriendschap.

Bekijk hier welke films en series er in week 11 van 2022 allemaal bijkwamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.