Dennis Mons
Dennis Mons Formule 1 9 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Surfen en krokodillen: zo ‘ontspanden’ Formule 1-coureurs in Australië

Veel coureurs waren al vroeg in het land ‘down under’ en ze hebben zich daar zeker niet verveeld. Dit is wat enkelen hebben gedaan in aanloop naar de Formule 1-race in Australië aanstaande zondag.

Het is voor coureurs belangrijk dat ze voldoende ontspanning krijgen voordat ze weer het intense raceweekend ingaan. Het is in ieder geval leuk en intrigerend om te zien wat de racende multimiljonairs hebben gedaan de afgelopen week.

Ontspanning voor de Formule 1-race in Australië

De afleiding en rust hebben de Formule 1-coureurs op geheel eigen wijze ingevuld. Twee gingen karren in een supercar (Perez en Alonso), de ander ging een beetje surfen (Schumacher) en Danny Ricciardo ging gezellig op bezoek bij zijn ouders.

Checo Perez stapte in een Ampol Racing Commodore

Perez stapte voor het eerst in zijn leven in de Red Bull Ampol Racing Commodore. En de V8-aangedreven bolide komt qua snelheid aardig in de buurt van de Formule 1-wagen van de Mexicaan: de topsnelheid van dit racemonster is 300 kilometer per uur.

Fernando Alonso reed een Tickford Mustang

Ook Formule 1-veteraam Fernando Alonso moést racen: hij stapte op zijn beurt in de Tickford Mustang van Thomas Randle.

Formule 1, Alonso
Alonso in de razendsnelle Mustang (Afbeelding: Mark Horsburgh, Edge Photographics)

Daniel Ricciardo ging gezellig op bezoek bij paps en mams

De Honey Badger kon het natuurlijk niet laten zijn familie te bezoeken, op een boerderij in zijn thuisland Australië. Ook werd hij met open armen ontvangen door fans, waar hij natuurlijk tijd voor uittrok.

Mick Schumacher ging surfen en bekeek krokodillen

Mick Schumacher ging op bezoek bij Robert Irwin (de zoon van) in de Australian Zoo om te hangen met krokodillen. Ook ging hij het water op. In aanloop naar het raceweekend stapte hij op de plank om te surfen met onder andere pro-surfers Connor O’Leary en Isabella Nichols.

“Ik ben naar Byron Bay en Brisbane geweest en heb de Australian Zoo bezocht. Mijn dagen waren dus vol actie en heb ik veel fantastische mensen ontmoet en veel toffe ervaringen opgedaan”, stelde de Duitse Zwitser in een interview. Met zijn blessure zit het dus wel goed.

Valtteri Bottas leerde ‘Ozzie rules’

Valtteri Bottas (die overigens zeer lekker gaat bij Alfa Romeo, maar dat terzijde) nam enig risico door mee te trainen met Richmond Football Club. De Formule 1-coureur leerde daar Ozzie rules. De brute sport Australian football is toch echt wel heel anders dan in Europa. Goddank heeft hij daar niets gebroken.

De rijders hebben dus hun rust gevonden, maar zeker niet stilgezeten. In ieder geval zijn ze allemaal blij om weer in Australië te racen. En het belooft met een aangepast circuit en een extra DRS-zone een spannende wedstrijd te worden. Niet vergeten de wekker te zetten, want de start is al om 07:00 uur Nederlandse tijd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.