Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 4 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Nicolas Cage vloekt erop los in Netflix-docu History of Swear Words

Deze week verschijnt er een [**piep**] interessante docu-serie op Netflix, die aan elkaar wordt gevloekt door Nicolas Cage. History of Swear Words gaat over vloekwoorden en popcultuur.

In de Verenigde Staten hebben vloekwoorden – of beter gezegd: de piepjes die ze verbergen – een grotere impact op de popcultuur dan in andere landen. Tegelijkertijd is de Amerikaanse popcultuur de meest bepalende voor andere landen. Wees daarom gerust, ook voor Nederlanders is dit een interessant thema.

Netflix-docu History of Swear Words

In de jaren 70 besloot de federale telecomcommissie (FCC) in de Verenigde Staten bepaalde vloekwoorden weg te piepen in films en series. Op muziekalbums worden deze woorden nog altijd vervangen, waardoor Amerikaanse versies van bepaalde nummers soms anders klinken. De geschiedenis van deze vloekwoorden staat centraal in de Netflix-documentaire History of Swear Words, waarbij meestervloeker Nicolas Cage de boel aan elkaar piept.

De woorden f*ck, sh*t, b*tch, d*ck, p*ssy en damn hebben allemaal hun eigen aflevering. Wie heeft bepaald dat dit vloekwoorden zijn? Hoe zijn ze ontstaan? En waarom is het zo erg als mensen deze woorden horen? Netflix komt met alle antwoorden in deze docu-serie.

Nicolas Cage vloekt erop los

“I’m Nicolas Cage, let’s get fucked”, aldus de Amerikaanse acteur in de trailer, die begint met fuuuuuuuuuuuuuuck. Ja, de verteller in deze documentaire kan er eindelijk ongegeneerd op los vloeken. Daarnaast komen historici op het gebied van popcultuur, taalexperts, acteurs, cabaretiers en muzikanten aan het woord. Ook worden er experimenten gedaan, die het nut van vloekwoorden duiden.

De docu-serie History of Swear Words is vanaf 5 januari 2020 te zien op Netflix. Op basis van de trailer een aanrader voor mensen die van docu-series als Explained, Connected: The Hidden Science of Everything en History 101 houden. Lees daarover hier meer.

📽 Check ook: The Beatles-docu op Disney+: nooit eerder vertoonde beelden onthuld

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.