The Beatles-docu op Disney+: nooit eerder vertoonde beelden onthuld

Peter Jackson is niet alleen bezig met het oppoetsen van zijn The Lord of the Rings-films. Daarnaast werkt hij al enkele jaren aan een ambitieuze documentaire over The Beatles. Over die band zijn uiteraard al tientallen documentaires gemaakt, maar Peter Jackson heeft als filmmaker een bijzondere troef.

De regisseur heeft namelijk maar liefst 56 uur aan nooit eerder vertoond materiaal van The Beatles in actie. Dat is groot nieuws voor fans, die al decennia lang dezelfde beelden voorbij zien komen tijdens nieuwsitems en in documentaires.

The Beatles: Get Back naar Disney+

De documentaire gaat The Beatles: Get Back heten, en komt naar Disney+. Dat gaat echter pas op 27 augustus 2021 gebeuren, helaas. Gelukkig heeft Peter Jackson in de tussentijd als zoethoudertje alvast een sneak peek weggegeven, als opsteker in deze barre tijden: “Hopelijk tovert het in deze nogal sombere tijden een glimlach op je gezicht. ”

Het gaat om een bijna zes minuten lange montage van nooit eerder vertoond beeld. In plaats van stijf beeld van persmomenten zien we The Beatles in hun element, losjes, vol humor, in de studio.

Allerlaatste optreden

Naast dergelijke beelden bevat de documentaire ook opnames van hun allerlaatste optreden. De beelden zijn oorspronkelijk opgenomen begin 1969, voor de film Let it Be (1970). Jackson geeft aan dat ze halverwege zijn met het in elkaar zetten van de docu, en dat The Beatles: Get Back daarom pas augustus volgend jaar uitkomt. Oorspronkelijk stond de film op de planning voor september dit jaar.

Daarom is het des te toffer dat hij zo vlak voor kerst al dit cadeautje voor fans vrijgeeft. Een ding is zeker: als de rest van de film ook zo vermakelijk is als deze krappe zes minuten, dan hebben muziekliefhebbers in het algemeen volgend jaar een pareltje om naar uit te kijken. De naam Get Back is overigens een verwijzing naar de werktitel van het album Let it Be, die onder die naam werd opgenomen.

The Beatles: Get Back
Poster (Bron: Disney / The Beatles)
Reageer op artikel:
The Beatles-docu op Disney+: nooit eerder vertoonde beelden onthuld
Sluiten