Noah Korevaar
Noah Korevaar Auto's & Motoren 4 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Concurrent daagt ‘arrogante’ Elon Musk uit voor rally met Tesla Cybertruck

SCG-baas Jim Glickenhaus daagt Elon Musk uit om met de Tesla Cybertruck mee te doen aan de Baja 1000, een intensieve rally. Zelf heeft de autobaas ook een wapenfeit om in te zetten: een waterstofauto.

Voor rally-liefhebbers is de Baja 1000 elk jaar weer een hoogtepuntje. Dat is een rally die elk jaar gereden wordt op Baja California, een Mexicaans schiereiland. Het evenement staat bekend als een van de meest intensieve en spectaculaire rally’s. Wereldwijd.

SCG Boot vs. Tesla Cybertruck

Als het aan de baas van Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) ligt, wordt daar met de editie van 2023 nog een schepje bovenop gedaan. Hij wil het na Elon Musk’s gepoch over de Tesla Cybertruck namelijk wel eens zien. Jim Glickenhaus, zoals hij heet, daagt daarom Musk uit om in 2023 mee te doen met de Baja 1000.

Gelukkig is Glickenhaus niet de flauwste. Hij zet namelijk zelf ook een innovatief racemonster tegenover de elektrische Tesla Cybertruck. Hij neemt namelijk de SCG Boot mee, een bekende offroader uit 2018. Dat is niet zo bijzonder, zou je zeggen. Kenners weten dat die bolide al eens mee deed met de Baja 1000.

Waterstofvariant

Maar daar zat een 6,2-liter V8 in. In 2023 wil Glickenhaus een variant inzetten die op waterstofvariant rijdt. Een perfecte innovatieve tegenhanger voor de Cybertruck dus. Op Twitter daagde de baas van SCG Elon Musk uit.

Daar wijst hij erop dat de Tesla CEO al meermaals de wens heeft uitgesproken om met de rally mee te doen met de Cybertruck. Ook stipt Glickenhaus scherp aan dat Musk meermaals kritiek heeft geuit op waterstoftechniek als alternatief voor elektrisch rijden. Een mooie gelegenheid dus om van quotes in intervieuws en discussies op papier de strijd in de praktijk te beslechten.

Handreiking

In plaats van modder te gooien doet Glickenhaus in een serie van tweets een sympathieke handreiking:

De Baja 1000 zou een geweldige test voor je Cybertruck zijn”, zo schrijft Glickenhaus. “We zijn van plan om een waterstofvariant van onze Boot te bouwen en die te gebruiken tijdens de Baja 1000 in 2023. Dat zou een geweldig moment voor je zijn om mee te racen met de Cybertruck.”

Ook het gebrek aan laadstations op het Mexicaanse schiereiland hoeft geen probleem te vormen. Glickenhaus zegt te willen helpen ‘om laadstations voor de Cybertruck op te zetten’. Waterstofstations zijn volgens hem niet echt nodig, omdat hij claimt dat de Boot wel 1000 mijl (zo’n 1600 kilometer) op een volle tank kan rijden. “Hoe dan ook zeggen wij: bring it.”

Tesla Roadster en de Nürburgring

En daar blijft het niet bij! Tot slot daagt Glickenhaus ook Musk nog eens uit om tegen de Tesla Roadster te racen op de Nürburgring. De SCG-baas weet ook: alle challenges en races waar Tesla aan mee doet worden uitgebreid in de media besproken. Een slimme manier voor Glickenhaus om een stukje PR te scoren.

Alsof dat nog niet genoeg is, stelt Glickenhaus ook nog voor om in de toekomst tegen de aanstaande Tesla Roadster te racen op de Nürburgring. Check voor meer vergelijkingen tussen de SCG Boot en de Tesla Cybertruck en de opmerkingen van Glickenhaus zijn reeks tweets.

SCG Boot Tesla Cybertruck
De SCG Boot (Bron: SCG)

Autovisie

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.