Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix gaat Wie is de Mol achterna met razend populaire horrorserie

Wie is de Mol blijft ook na twintig jaar nog steeds scoren. Niet alleen door de prachtige beelden of de bekende kandidaten. Het is juist het format, het spelletje, wat de serie na al die jaren nog steeds zo verslavend maakt. Tien kandidaten moeten de meest uiteenlopende opdrachten uitvoeren om geld te verdienen voor de pot.

De winnaar die aan het einde van de reeks overblijft, mag die pot mee naar huis nemen. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Tussen die tien kandidaten zit namelijk ook een mol, die alles op alles zet om de opdrachten op subtiele wijze te saboteren. Als kijker zit je op het puntje van de stoel om samen met de deelnemers erachter te komen wie de boel aan het saboteren is.

Wie is de Mol

Iets wat de makers uiteraard op meesterlijke wijze praktisch onmogelijk maken. De hints die je op het verkeerde been zetten vliegen je om de oren. De makers van Wie is de Mol gaan voor RTL en Videoland aan de slag met een soortgelijk concept, genaamd De Verraders. Dit keer zijn er drie verraders, met als groot verschil dat de kijkers bij die show wel meteen weten wie dat zijn.

De Verraders gaat op 13 maart van start op RTL. In de tussentijd kun je op Netflix terecht voor een serie die fans van Wie is de Mol zeker zal bekoren. Althans, als je tegen een beetje horror kunt. Dan hebben we het over Sweet Home, een Zuid-Koreaanse serie die op de streamingdienst staat.

Horrorversie op Netflix

Al sinds december overigens, maar de show is in de Verenigde Staten de afgelopen weken uitgegroeid tot een hype. Het is zelfs de eerste Zuid-Koreaanse productie die in de Amerikaanse Top 10 wist te belanden op Netflix.

Sweet Home is een soort combinatie tussen de game Among Us en Wie is de Mol, met een horror-sausje. De serie volgt het leven van Cha Hyun-soo, die onlangs zijn familie is verloren door een tragisch ongeluk.

Hij verhuist naar een nieuw appartement. Het is zijn vurige wens om een nieuw leven te beginnen, maar een mysterieus virus gooit roet in het eten. Die zorgt er namelijk voor dat mensen in monsters veranderen, op basis van hun diepste verlangens.

Ontmasker de saboteur

Klein probleem: je kunt monsters niet per se aan hun uiterlijk herkennen. Terwijl Cha en andere bewoners van zijn appartementencomplex samen proberen te werken om te overleven, sluipen er onder hen dus monsters rond die de boel saboteren.

Hen ontmaskeren is de topprioriteit, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan als je niet weet wie vriend en wie vijand is. Check hieronder de trailer voor Sweet Home. Je kunt de met een 7.4 op IMDb bekroonde serie nu op Netflix bingen. Tijd voor een bloedstollend weekend!

Nu op Netflix: Bono’s dochter schittert in bloedstollende thriller-serie

WANT

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.