Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: Bono’s dochter schittert in bloedstollende thriller-serie

Netflix scoort vanaf vandaag met een adaptatie van monsterhit Behind her Eyes, de populaire psychologische thriller van Sarah Pinbrough. Het boek uit 2017 wordt door de streamingdienst omgetoverd tot een bloedstollende miniserie. Met een opvallende actrice in de hoofdrol: de dochter van Bono.

Er gaat weinig boven een goede psychologische thriller. Ijzingwekkende spanning, zonder in het horror-genre te belanden. Een verhaallijn waardoor je wilt blijven kijken, tot de ontknoping eindelijk daar is. Hopelijk heeft Netflix met Behind her Eyes eindelijk weer een pareltje in het genre te pakken. Het verhaal is er al, nu nog een goede adaptatie…

Behind her Eyes

Behind her Eyes gaat over Louise, een alleenstaande moeder. Haar leven wordt er een stuk complexer op wanneer ze een affaire begint met haar nieuwe baas, David. Klein probleem: hij heeft een echtgenote, waarmee Louise ook nog eens goed bevriend raakt. Al snel mondt die vriendschap uit in pure obsessie, met een morbide driehoeksverhouding als resultaat.

Al snel ontdekt ze echter dat het koppel niet zo perfect is als ze denkt. Ze verbergen namelijk een duister geheim. Het is echter te laat voor Louise om te vluchten.

Netflix brengt Behind her Eyes in zes afleveringen naar zijn streamingdienst. Een lekker behapbare miniserie dus, perfect om in het weekend op één dag te bingen. De productie is in handen van Steve Lightfoot, die grappig genoeg ook verantwoordelijk was voor de The Punisher-film uit 1989, met Dolph Lundgren in de hoofdrol.

Sneller dan je denkt op Netflix

Qua cast heeft de streamingdienst een aardig rijtje aan bekende namen weten te strikken. Onder andere Robert Aramayo (Game of Thrones), Tom Bateman (Murder on the Orient Express) en Tyler Howitt (His Dark Materials) spelen een rol in de serie, evenals dus de dochter van zanger Bono: Eve Hewson.

En dan nu het beste nieuws: Behind her Eyes staat nu op Netflix.  Daarmee belooft de thriller perfect avondklok-materiaal te gaan worden. Hopelijk pakt de serie net zo goed uit als het boek… Tijd om te bingen!

Hotel Death: Netflix onthult true crime-serie over dodelijk hotel

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.