Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Hotel Death: Netflix onthult true crime-serie over dodelijk hotel

Van Don’t F*ck with Cats en American Murder tot het recentere Night Stalker en The Ripper: Netflix is de koning van true crime. We kunnen geen genoeg krijgen van bloedstollende documentaires over seriemoordenaars en andere waargebeurde moordmysteries.

Meestal gaan ze over een specifiek persoon, de seriemoordenaar in kwestie. De volgende topper op true crime-vlak wordt, als het aan Netflix ligt, Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel. Dit keer niet over een seriemoordenaar, maar over een… dodelijk hotel.

Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel

De Original gaat over de verdwijning van de 21-jaar oude Elisa Lam in 2013. De Canadese toeriste verbleef in het onder toeristen zeer populaire Cecil Hotel in Los Angeles. Een ondertussen hernoemd hotel dat ook als inspiratiebron diende voor seizoen vijf van American Horror Story. Ook wel bekend als: ‘Hotel Death‘.

De locatie is berucht om het grote aantal (zelf)moorden dat er is gepleegd, evenals andere misdaad-gerelateerde horror-verhalen. Een man in de eerste trailer voor de Netflix Original stelt een tekenende vraag: “Is er een kamer in dat hotel waarin niet iemand is gestorven?”

Link met andere Netflix-hit

Er is zelfs een link met Netflix-hit Night Stalker: “Dit is een plek waar seriemoordenaars konden relaxen. Zoals Richard Ramirez [de Night Stalker], die onder het bloed terug kwam, waar niemand een probleem mee had. ”

Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel focust op de verdwijning van Elisa Lam. Camerabeelden uit 2013 laten zien hoe de toeriste zich op bizarre wijze gedroeg rondom en in een lift. De beelden gingen destijds viral op een Chinese website. Hobby-detectives stortten zich op de zaak, met alle speculatie over de verdwijning van dien. Wat was er toch met Lam aan de hand?

Film of documentaire?

Oplettende filmliefhebbers hebben nu wellicht een déjà vu-moment. In 2014 werd een verfilming van de verdwijning van Lam aangekondigd, genaamd The Bringing. Sony Pictures had destijds een script, en in 2016 ging het project in pre-production. Sindsdien hebben we er echter niks meer van gehoord, dus waarschijnlijk is de film in development hell blijven steken, zoals ze dat zo mooi in Hollywood noemen.

Ach, gelukkig hebben we Netflix nog. Vanaf 10 februari kun je daar Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel gaan streamen.

The Vanishing at the Cecil Hotel' op Netflix
Poster (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.