Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste elektrische auto’s van 2021 per prijsklasse

Vorig jaar werd de Tesla Model 3 verkozen tot elektrische auto van het jaar. In 2021 niet één, maar drie opvolgers.

Door de groeiende markt van elektrische auto’s zijn de auto’s dit jaar in drie segmenten ingedeeld. VZR onthulde deze week per prijsklasse een winnaar.

De beste elektrische auto’s van 2021 per prijsklasse

De juryleden beoordeelden 32 verschillende modellen op negen criteria, met als uitkomst drie wagens die zich elektrische auto van het jaar mogen noemen.

Tot 40.000 euro: Volkswagen ID.3

De auto die het beste scoort in het goedkoopste segment is de Volkswagen ID.3. Van het eerste ID-model van Volkswagen zijn er – sinds september 2020 – al bijna 11.000 exemplaren verkocht. De titel beste elektrische auto van het jaar in de goedkoopste klasse zal deze verkoopcijfers misschien nog verder doen stijgen.

Volkswagen, ID.3, Elektrische, Auto, Van, Het, Jaar

Met een range van 424 kilometer en een 8 voor zijn rijeigenschappen verslaat de ID.3 de Opel Corsa-e en de Peugeot e-208.

Van 40.000 tot 70.000 euro: Tesla Model 3

Vorig jaar was dit de winnaar van alle elektrische auto’s. In 2021 wint de Tesla Model 3 weer, maar nu alleen in het hogere segment.

Tesla, Model, 3, Elektrische, Auto, Van, Het, Jaar

Door zijn goede range en de snelste laadsnelheid kwam de Model 3 goed uit de test. Ook zijn rijeigenschappen zijn volgens de jury goed, te weten dat deze beoordeeld zijn met een 9. De Tesla liet dit in 2021 de Volkswagen ID.4 achter zich. De Hyundai KONA moest het doen met de bronzen medaille.

Elektrische auto van het jaar vanaf 70.000 euro: Audi e-tron

De allereerste volledig elektrische Audi is de e-tron. De kolossale EV kwam als beste uit de test in het hoogste segment. Dit komt naast zijn goede range ook door het trekgewicht van maximaal 1.800 kilogram.

Audi, e-tron, Elektrische, Auto, Van, Het, Jaar

In de strijd om de elektrische auto van het jaar 2021 te worden, liet de Audi e-tron twee Amerikanen achter zich: de Tesla Model X en de Tesla Model S. Wellicht heeft de leaseprijs, een van de negen meegewogen criteria, hier een rol in gespeeld. De Audi e-tron lease je namelijk al vanaf 775 euro per maand ex. De model S en Model X kosten 1.161 en 1284 euro per maand exclusief btw. (Prijzen: leaseplan.com)

Dit waren de populairste occasions in 2020 volgens data-onderzoek

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.