Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Star Wars gaat dit jaar de duistere geheimen van de Sith onthullen

Of je het nou een zwaktebod of een meesterzet vond, Palpatine was even helemaal terug in Star Wars: The Rise of Skywalker. Waar al in de Aftermath-boeken naar gehint werd, bevestigde die film: de Emperor beschikt over meer duistere Sith-geheimen en rituelen dan aanvankelijk werd gedacht. Die worden eindelijk onthuld in Secrets of the Sith.

Helaas beantwoordde de afgeraffelde filmtrilogie lang niet alle vragen die de comeback van Palpatine opriep. Waar komt Snoke precies vandaan? Hoe bleef de Emperor al die tijd in leven? Later dit jaar gaan Disney en Lucasfilm meer antwoorden bieden, afkomstig van niemand minder dan Palpatine zelf.

Palpatine ‘schrijft’ Secrets of the Sith

Hij gaat namelijk letterlijk de geheimen van de Sith onthullen. Van Darth Vader tot Kylo Ren: de Sith beschikken over duizenden jaren oude rituelen, Force-krachten en kennis. November 2019 kwam Secrets of the Jedi uit. Dat is een boek waarin Luke Skywalker op encyclopedische wijze fans kennis laat maken met de geheimen van de Jedi. Een welkom stukje achtergrond voor de liefhebbers, met talloze antwoorden en verhalen om in te duiken.

Dit jaar komt eindelijk de tegenhanger van dat boek uit. Op 3 augustus komt namelijk Secrets of the Sith uit. In de huidige canon, gestart door Disney na de overname van Lucasfilm, zijn de boeken net zo canon als de films. Oftewel, de rituelen, geheimen en achtergronden waarmee we in augustus kennis gaan maken tellen net zo goed mee als de films. Het is geen fan-fiction, of extraatje dat zo weer opzij geschoven zal worden door Disney. Voor fans biedt het een zeldzame kans om meer te weten te komen over de Sith.

Met Star Wars de diepte in

In het boek verkent Palpatine zogenaamd allerlei iconische figuren, van Darth Maul en Asajj Ventress tot Kylo Ren. En vergeet natuurlijk Darth Vader niet. Over Vader gesproken: in de huidige Darth Vader-comics van Marvel worden Exegol, de Unkown Regions en andere mysterieuze plekken uit The Rise of Skywalker al verkend. Hopelijk gaat Secrets of the Sith meer gaten invullen en antwoorden bieden. Of kunnen we als lezer de manipulatieve Palpatine niet vertrouwen?

Als de Emperor toch bezig is met een boek, dan kan hij ook meteen even uitleggen hoe hij Return of the Jedi heeft overleefd! In 2014 bracht Lucasfilm trouwens al een soortgelijk boek uit, genaamd Book of Sith. Alles wat daarin staat is echter niet meer canon. Het wordt interessant om de verschillen tussen de twee boeken te gaan ontdekken, en dus de nieuwe visie op de franchise en de huidige continuïteit.

Één ding is in ieder geval zeker: Secrets of the Sith wordt de definitieve gids voor iedereen die meer te weten wil komen over de slechteriken uit de Star Wars films. Op naar 3 augustus! Ook voor fans die geen boekenwurm zijn zullen er tegen die tijd vast en zeker online allerlei lijstjes met onthullingen uit het boek opduiken. We zijn benieuwd!

Star Wars: Episode X – kunstmatige intelligentie schrijft nieuwe film

Star Wars gaat dit jaar de duistere geheimen van de Sith onthullen
Secrets of the Sith (Afbeelding: Lucasfilm)

Lucasfilm

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.