Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 14 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: opmerkelijke thriller serie met hoge Rotten Tomatoes score

Ben je toe aan een spannende thriller met horror-invloeden? Dan heb je geluk, want vanaf vandaag staat Archive 81 op Netflix. Een nieuwe ijzingwekkende Original serie die uitstekend wordt ontvangen. Zo heeft Archive 81 momenteel een 92% score op Rotten Tomatoes.

In deze nieuwe Netflix serie volgen we Dan Turner. Als archivaris heeft hij niet het meest spannende leven, maar daar komt door een nieuwe klus verandering in. Hij wordt gevraagd om een verzameling door brand beschadigd videobanden uit 1994 te restaureren. Klinkt als een routineklus, maar dat is het zeker niet.

Netflix bedient thriller-fans op hun wenken

Er is wat bijzonders aan de hand met de videobanden in deze Netflix-serie. Dan Turner mag ze dan ook niet meenemen, maar moet op locatie onderzoeken wat erop staat. Die locatie is echter geen gezellige plek, maar een oud archiefgebouw. Niet de leukste werkplek, maar wat er op de videobanden staat is nog veel angstaanjagender.

De videobanden waren van Melody Pendras. Zij was een documentairemaker die onderzoek deed naar een gevaarlijke sekte. Het is aan Dan Turner om de banden te herstellen en zo het onderzoek van Melody te reconstrueren. Dat is echter niet zonder risico’s, want het gevaar staat namelijk niet alleen op de videobanden.

Goede reviews voor Archive 81

Een Netflix-serie over boosaardige videobanden klinkt misschien nog niet heel spannend, maar dan zit je ernaast. Volgens de eerste reviews is Archive 81 zeker de moeite waard. Vooral de sterke opbouw en gewaagde manier van verhaalvertelling worden genoemd als sterke punten. Deze nieuwe Netflix Original pakt een aantal klassieke thriller/horror ingrediënten en geeft daar een geslaagde nieuwe draai aan.

Nieuwe Zuid-Koreaanse Netflix-serie scoort 100% op Rotten Tomatoes

Dus mocht je op zoek zijn naar een ijzingwekkende thriller serie om het weekend mee door te komen, dan is Archive 81 precies wat je zoekt. Het eerste seizoen staat nu op Netflix en bestaat uit acht afleveringen van gemiddeld 50 minuten. Benieuwd wat er dit weekend nog meer nieuw is op Netflix, check dan hier ons overzicht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.