Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Rijk en Beroemd 14 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoe bizar veel Conor McGregor per seconde verdient in de octagon

Als je financieel gezien met iemand geen medelijden hoeft te hebben, dan is het wel Conor McGregor. De Ierse UFC-vechter was de best verdienende atleet van het afgelopen jaar. Daar heeft hij hard voor moeten werken. Je moet hard echter niet verwarren met lang.

Volgens Forbes wist Conor McGregor in het afgelopen jaar 154 miljoen euro binnen te halen. Een ongekend bedrag, dat alleen nog maar hoger is wanneer je dit gaat afzetten tegen hoeveel hij “gewerkt” heeft. Gokbedrijf OLBG heeft onlangs uitgerekend hoe lang de Ierse UFC-vechter in de octagon stond en wat hij toen per minuut verdiende. De uitkomst is bizar.

Inkomen per minuut in de octagon

Conor McGregor staat, als je naar inkomen per minuut kijkt, op zeer eenzame hoogte. De voormalig UFC-kampioen kon namelijk iedere 60 seconden een ongekend bedrag van 7.684.388 euro bijschrijven. Dat is 128.073 euro per seconde die hij in de octagon doorbracht. In de tijd dat jij tot acht telt, heeft Conor McGregor dus een miljoen dollar bijgeschreven.

Hoe bizar dat is, wordt duidelijk als je naar de nummer twee op de lijst kijkt. Hier vinden we collega-vechtsporter Canelo Alvarez. In zijn gewichtsklasse is deze Mexicaanse bokser met afstand de allergrootste van dit moment. Ook hij mag niet klagen over zijn inkomen per minuut, maar Alvarez komt bij lange na niet in de buurt bij Conor McGregor.

UFC-vechter Conor McGregor verplettert de concurrentie

Canelo Alvarez moet het met “slechts” 392.756 euro per minuut doen. Nog steeds een bizar bedrag, maar wel dik zeven miljoen euro minder dan Conor McGregor. Dit heeft te maken met de totale verdiensten van de Mexicaan, maar ook met de hoeveelheid tijd die hij in de ring doorbracht. Canelo Alvarez’s gevechten duren gemiddeld genomen een stuk langer dan die van McGregor.

Dit verdient Ronaldo per seconde bij Manchester United

Dit gaat Lionel Messi per seconde verdienen bij PSG

Verder wordt de top 10 gevuld met American Football spelers. In tegenstelling tot onze vorm van voetbal, ligt bij de Amerikaanse variant het spel veel stil. Daarnaast hebben American Football ploegen een aanvallend en verdedigend team. Dit betekent dat veel spelers gemiddeld genomen de helft van de wedstrijd aan de kant staan.

Het bizarre inkomen van Tim Cook

Wie ook aardig verdient is Tim Cook. De CEO van Apple ontving in 2021 maar liefst 168,38 euro per minuut. Dat klinkt niet veel in vergelijking met Conor McGregor, maar Tim Cook verdient dit bedrag hele jaar door per minuut. Hoeveel hij in totaal wist op te strijken, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.