Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 29 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de 10 best betaalde sporters van 2021 volgens Forbes

Forbes houdt elk jaar een ranglijst bij met de best betaalde sporters. Na Roger Federer in 2020 en Lionel Messi in 2019 is er nu een nieuwe nummer 1. Zo ziet de top 10 er momenteel uit. Ironisch genoeg is het vaak niet de sport die het meeste geld in het laatje brengt.

Dit zijn de 10 best betaalde sporters van 2021 volgens zakenblad Forbes.

Best betaalde sporters 2021

MMA-vechter Connor McGregor wint het in 2021. Hij mocht dit er jaar 154 miljoen op z’n bankrekening bij schrijven.

1. Conor McGregor (mixed martial arts) – 154 miljoen euro

Connor McGregor is de grootste MMA-ster van de afgelopen jaren. En dat terwijl zijn verlies tegen Dustin Poirier in juli 2021 pas zijn vierde UFC-gevecht was sinds 2016. Zoals bij veel goedbetaalde sporters is het dan ook niet per se de sport die het grote geld binnenbrengt.

In 2018 richtte Conor McGregor de Ierse whiskey distilleerder Proper No. Twelve op. Dat merk is nu verkrijgbaar in acht landen. McGregor staat momenteel op de eerste plek in de lijst met best betaalde sporters omdat hij in april dit jaar zijn meerderheidsbelang in Proper No. Twelve verkocht voor een mooie 128 miljoen euro.

De 10 best betaalde UFC-vechters van 2020 (met een nieuwe nummer 1)

2. Lionel Messi (voetbal) – 111 miljoen euro

Lionel Messi was in 2019 de best verdienende sporter wereldwijd en als McGregor zijn meerderheidsbelang niet had verkocht, stond Messi nu weer op 1. Dat kwam onder andere door zijn hoge jaarsalaris bij FC Barcelona.

Dat contract liep echter deze zomer af en vandaag werd bekend dat de voetballer naar Paris Saint-Germain gaat. Daar gaat hij een stuk minder verdienen, maar als je het uitrekent per seconde is dat nog steeds een mooi bedrag. Zeker als je zijn sponsordeals ook nog meetelt.

3. Cristiano Ronaldo (voetbal) – 102 miljoen euro

Cristiano Ronaldo verdiende een lekker zakcentje bij Juventus met een jaarsalaris van 55 miljoen euro. Inmiddels is de Portugees terug op het oude nest in Manchester en ook daar betalen ze prima. De rest verdient hij met zijn levenslange deal met Nike, zijn CR7-kleding, accessoires, hotels en sportscholen. Doordat hij de eerste persoon ter wereld was die 500 miljoen volgers bereikte op social media, kan hij veel geld vragen voor sponsordeals.

4. Dak Prescott (American Football) – 92 miljoen euro

Dak Prescott staat op plek 4 in de lijst met best betaalde sporters, doordat hij in maart dit jaar een vierjarig contract tekende bij de Dallas Cowboys. Daar hoorde namelijk een tekenbonus van 56 miljoen euro bij, een record voor de NFL.

5. LeBron James (basketbal) – 82 miljoen euro

De bekendste basketballer van het moment LeBron James zit niet stil. Naast een lekker jaarsalaris bij de Los Angeles Lakers, heeft hij ook twee media- en productiebedrijven, een gezondheids- en welzijnsbedrijf (Ladder) en negentien Blaze Pizza-franchises.

6. Neymar (voetbal) – 81 miljoen euro

Ook Neymar is de komende jaren onder de pannen bij Paris Saint-Germain. Hij tekende in mei een nieuw contract dat boordevol prestatiebonussen zit. Ook kondigde Epic Games aan dat Neymar, zelf een fervent gamer, zich bij de cast van Fortnite voegt met een in-game skin.

7. Roger Federer (tennis) – 77 miljoen euro

Vorig jaar veroverde Roger Federer nog plek 1 in de lijst met best betaalde sporters, maar dit jaar schat Forbes zijn inkomsten dus lager in. Ook hij verdient het gros van zijn geld met sponsordeals.

8. Lewis Hamilton (Formule 1) – 70 miljoen euro

Lewis Hamilton liept dit jaar de Formule 1-titel mis, maar wint het qua inkomsten wel van Max Verstappen. De Nederlander vinden we pas terug op de 27ste plek. Hamilton’s inkomen bestaat voornamelijk uit zijn salaris bij Mercedes en sponsordeals.

Dit verdienen Max Verstappen en andere F1-coureurs in 2021

9. Tom Brady (American Football) – 65 miljoen euro

Tom Brady tekende voor een contractverlening in maart dit jaar, maar dat is niet de enige manier waarop hij geld binnenhaalt. Zo heeft hij zijn eigen lifestylemerk TB12 en het productiebedrijf 199 Productions. Dit jaar lanceerde hij zelfs een derde bedrijf, Autograph, een NFT bedrijf.

10. Kevin Durant (basketbal) – 64 miljoen euro

De laatste in de top 10 best betaalde sporters van 2021 is Kevin Durant. In 2019 tekende hij een vierjarig contract van 140 miljoen euro bij de Brooklyn Nets. Dit jaar verdient hij zo’n 34 miljoen aan sponsors, maar hij investeert ook in meer dan veertig bedrijven. Daarnaast was hij producent van ‘Two Distant Strangers’, die in 2021 de Oscar voor beste korte live-action film won.

Benieuwd naar de hele lijst? Check dan de complete ranglijst met best betaalde sporters wereldwijd van Forbes.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.