Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Eerste Netflix-serie Guy Ritchie is gangsterhit met White Lotus-ster

Guy Ritchie is opnieuw terug met The Gentlemen. De beste gangsterfilm van 2019 is herboren als een Netflix-serie, met een trailer én cast waar je U tegen zegt. Theo James, bekend van White Lotus, speelt hoofdrol Eddie Halstead. Gelukkig is ook Vinnie Jones van de partij!

Je kunt Guy Ritchie met films als The Covenant, Snatch en Sherlock Holmes op zijn CV gerust een topregisseur noemen. Toch vloog The Gentlemen, een gangsterfilm die eind 2019 uitkwam, onder de radar van veel filmliefhebbers door, mede vanwege de pandemie die al snel na de bioscooprelease zijn tol begon te eisen.

The Gentlemen krijgt tweede kans

Zonde, want wat ons betreft is de misdaadfilm een verborgen pareltje. Matthew McConaughey’s Mickey Pearson, een gangster met een drugs-imperium, is vooral een heerlijk personage. Ritchie op zijn best.

Gelukkig krijgt The Gentlemen binnenkort een tweede kans, op Netflix. Dan hebben we het niet over de film uit 2019, maar een gloednieuwe spin-off. In maart brengt Netflix namelijk The Gentlemen uit, een achtdelige serie die zich in dezelfde wereld als de bioscoopfilm afspeelt, maar met compleet nieuwe personages. Een soort halve reboot, zullen we maar zeggen. Dat de Original exact dezelfde naam als de film heeft maakt het des te verwarrender, maar goed.

The White Lotus-ster in hoofdrol

Theo James (The White Lotus) speelt Eddie Horniman, een jongeman die onverwacht het omvangrijke landgoed van zijn vader erft, om vervolgens te ontdekken dat het deel uitmaakt van een clandestien cannabis-imperium. Drugshandel dus. Al snel staan veel ongure figuren uit de criminele onderwereld van Groot-Brittannië op de stoep om een graantje mee te pikken.

Vastbesloten om zijn familie uit hun dodelijke klauwen te bevrijden, probeert Eddie de gangsters in hun eigen spelletje te verslaan. Maar terwijl hij de wereld van de criminaliteit wordt ingezogen, begint hij stiekem de smaak te pakken te krijgen. Wellicht is een carrière in de drugsbusiness zo slecht nog niet.

Giancarlo Esposito en Guy Ritchie

Naast The White Lotus-ster Theo James bestaat de cast van de Netflix Original onder anderen uit Ray Winstone, Kaya Scodelario, Daniel Ings, Joely Richardson, Vinnie Jones en niemand minder dan Giancarlo Esposito. Esposito weet uiteraard na Breaking Bad wel raad met een goed misdaadverhaal met drugs als rode draad.

Alhoewel Hugh Grant, Charlie Hunnam en de rest van de filmcast dus nergens te bekennen zijn in deze spin-off, keert Guy Ritchie zelf gelukkig wel terug. Hij is aan boord als showrunner, schrijver en producent en regisseert ook nog eens de eerste twee afleveringen.

Release en meer kijkvoer

Het blijft nog even een kwestie van afwachten of de serie het heerlijke sfeertje uit de film weet te evenaren, maar de eerste trailer belooft in ieder geval veel goeds. Ergens in maart kunnen we een oordeel gaan vellen, want dan komt de serie in zijn geheel naar Netflix. Acht afleveringen, schoon in de haak.

In de tussentijd toch benieuwd naar de film? Die kun je op het moment van schrijven streamen op zowel HBO Max als Netflix. Of check onze favoriete misdaadserie van deze maand, die je nu al kunt streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.