Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 19 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix onthult datum en teaser Love Death & Robots seizoen 3

Het nieuwe seizoen van Love, Death & Robots komt (al!) op 20 mei uit op Netflix. De derde reeks afleveringen belooft weer bijzonder te worden, hoewel een eerste teaser van Netflix niet veel weggeeft. Het bedrijf is hoe dan ook maar al te trots op de animatieserie die in de prijzen viel, zoals The Crown en The Queen’s Gambit.

Love, Death & Robots bleek een onverwachte verrassing. De animatieserie, die bestaat uit een aantal korte verhalen, wist vriend en vijand te verbazen. Het unieke aan deze Netflix-productie is dat alle afleveringen gemaakt zijn door verschillende regisseurs en ook allemaal een eigen animatiestijl hebben. Het varieert van ouderwetse animé tot 3D-animatie.

Teaser: seizoen 3 van Love, Death & Robots

Seizoen één van de serie had achttien afleveringen en het tweede seizoen slechts acht. Naar verluidt zou laatstgenoemde ook gelden voor dit derde seizoen. Netflix heeft in ieder geval vol trots een eerste teaser uitgebracht. Daarin stipt het bedrijf aan dat het Emmy’s binnen harkte met onder andere The Crown en The Queen’s Gambit. Maar ook Love, Death & Robots pakte er elf. (‘The problem child’, my ass!)

Dat is niet verwonderlijk aangezien er grote namen hebben meegewerkt aan deze Netlfix-serie. Zo heeft Tim Miller afleveringen geregisseerd (hij regisseerde ook Deadpool), maar deden ook David Fincher (Fight Club, Se7en) en Josh Donen (producer van Gone Girl en The Quick and the Dead) een duit in het zakje.

Rauw, hard en vol verrassingen

Dat leverde unieke korte films op, van pure horror tot sciencefiction. Vaak met een rauw en volwassen randje dat je normaliter enkel in bijvoorbeeld Japanse animatie tegenkomt en wat nooit op televisie had gemogen. Als een specifieke korte film tegenviel, dan stond alweer de volgende op je te wachten. Een soort Black Mirror-opzet dus, maar dan nog veel diverser.

netflix love death and robots
Dit is verre van een Pixar-serie! (Afbeelding: Netflix)

De teaser die Netflix heeft gedropt bestaat grotendeels uit fragmenten uit eerdere seizoenen. Wie exact de makers zijn van alle nieuwe afleveringen, is overigens ook nog niet bekend. Hoe dan ook kunnen we ons verheugen op weer (minimaal) acht afleveringen van krankzinnige verhaallijnen en prachtige animatie.

Meer Arcane!

We hebben hier wel een kanttekening bij: elke keer dat we helemaal verknocht waren aan een bepaald verhaal of personage, was het na tien minuten alweer afgelopen. Hopelijk durft Netflix het aan om een paar uitschieters een volledige show te geven, want na Arcane hebben we de smaak wel te pakken. (Overigens een gratis kijktip, ook al heb je niets met League of Legends.)

Arcane: Netflix toont brute League of Legends-serie
Arcane bleek een fantastische serie ook al heb je de game nooit gespeeld (Afbeelding: Netflix)

Mocht je dus alvast in de stemming willen komen voor deze heerlijke, bizarre gekkigheid, dan kun je dus bovenstaande kijken of natuurlijk weer even duiken in de eerste twee seizoenen van Love, Death & Robots op Netflix.

We stonden te springen om een tweede seizoen, dus kom maar door met seizoen 3!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.