Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: bizar project van regisseurs Deadpool en House of Cards

LOVE DEATH + ROBOTS is terug! Naast het tweede seizoen heeft Netflix meer geweldig nieuws voor fans van de bizarre anthology-serie.

Er wordt vaak geroepen dat streamingdiensten zich perfect lenen voor creativiteit. Geen reclame tussendoor, geen beperkingen qua speelduur of aantal afleveringen: filmmakers kunnen de eisen en tradities die televisie en bioscoopfilms kenmerken loslaten.

LOVE DEATH + ROBOTS

Het perfecte voorbeeld daarvan is LOVE DEATH + ROBOTS, een anthology-serie die in 2019 op Netflix verscheen. De insteek was vrij simpel: House of Cards en Fight Club-regisseur David Fincher en Deadpool-regisseur Tim Miller hebben achttien teams de kans gegeven een animatiefilm te maken. De stijl, het genre: het maakt allemaal niet uit. Zolang de creativiteit er maar vanaf spat.

Dat leverde unieke korte films op, van pure horror tot science-fiction. Vaak met een rauw en volwassen randje dat je normaliter enkel in bijvoorbeeld Japanse animatie tegenkomt en wat nooit op televisie had gemogen. Als een specifieke korte film tegenviel, dan stond alweer de volgende op je te wachten. Een soort Black Mirror-opzet dus, maar dan nog veel diverser.

VOLUME 2 en 3!

Voor fans van die bonte verzameling korte films hebben we geweldig nieuws. Vanaf nu staat namelijk eindelijk een tweede verzameling van LOVE DEATH + ROBOTS op Netflix. VOLUME 2, zoals het tweede seizoen genoemd wordt, is tevens voorzien van een eerste trailer.

Opnieuw is meteen duidelijk dat de wereldwijde verzameling aan animatie-talenten alle kanten opgaan. Van hyper-realistische CGI-monsters tot PIXAR-achtige animatie. Waar de eerste trailer voor het originele seizoen extreem snel en chaotisch langs de films ging, krijgen we dit keer een rustiger voorproefje.

Maar daar blijft het niet bij! Netflix heeft namelijk ook bekendgemaakt dat fans na VOLUME 2 niet opnieuw twee jaar hoeven te wachten op het volgende seizoen. VOLUME 3 komt namelijk al in 2022 naar de streamingdienst.

A/B-ophef

Dat groene licht maakt een wereld van verschil. Animatie is peperduur en duurt lang om te produceren. Gecombineerd met het feit dat men allerlei internationale teams inschakelt zorgt dat voor een productieproces van jewelste. Nu Netflix dus al verder vooruit investeert in LOVE DEATH + ROBOTS kan het uitrol-tempo verhoogd worden.

Zolang de anthology-serie niet aan creativiteit inboet, hoor je ons niet klagen! Het wordt interessant om te zien of Netflix ook bij VOLUME 2 gaat A/B-testen met de volgorde van afleveringen. Die staan los van elkaar, dus als de eerste twee je niet bevallen, dan is de kans aanwezig dat je de rest niet gaat kijken, zonder dat die eerste twee wat over de rest zeggen.

Netflix loste dat probleem op door allerlei verschillende volgordes te testen in 2019. Sterker nog, er ontstond kort ophef omdat Netflix de volgorde gebaseerd zou hebben op de seksuele oriëntatie van abonnees.

LOVE DEATH + ROBOTS VOLUME 2 staat vanaf nu op Netflix.

Shang-Chi trailer: alles wat je moet weten over Marvel’s nieuwe superheld

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.