Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 jul 2022
Leestijd: 5 minuten

Spider-Man en meer: 8 films die je vanaf nu op Netflix streamt

Netflix heeft deze week acht interessante films toegevoegd. We zetten ze voor je op een rijtje, inclusief IMDb-scores en trailers.

Je kunt moeilijk om de conclusie heen dat Netflix anno 2022 het vooral moet hebben van zijn Originals. De meeste grote blockbuster-films van andere studio’s gaan immers direct naar hun eigen streamingdiensten.

Nieuwe films op Netflix

Toch weet de streamingdienst zo nu en dan nog interessante toptitels van derden te bemachtigen. Ook deze week is het weer raak.

Netflix heeft namelijk acht interessante nieuwe films toegevoegd, die je nu kunt streamen. Van een oorlogsdocumentaire tot The Amazing Spider-Man: we zetten de interessantste titels voor je op een rijtje.

1. Hotel Mumbai (2018)

In 2008 beschoten en bombardeerden terroristen het Taj Mahal Palace Hotel in Mumbai. Het hotelpersoneel riskeerde hun leven om alle gasten te beschermen, door ze stilletjes door allerlei personeelsgangetjes naar veilige ruimtes te loodsen. Regisseur Anthony Maras vertelt hun waargebeurde verhaal in Hotel Mumbai, een film uit 2018.

Dev Patel en Armie Hammer spelen twee van de hoofdrollen in de film. Patel is te zien als Arjun, een kelner die alles in het werk stelt om zijn gasten in leven te houden. Hammer speelt David, een Amerikaanse zakenman die vastzit in het hotel tijdens de aanslag.

Het levert een indrukwekkende en aangrijpende film op, over moed en menselijkheid. Maras maakt het geheel af door zelfs echte beelden van de aanslagen te gebruiken. Het levert een beklemmende film op die je lang bij zal blijven.

IMDB-score: 7.6

2. Ghostbusters: Afterlife (2021)

Ghostbusters is terug! In Ghostbusters: Afterlife volgen we een alleenstaande moeder en haar twee kinderen die naar een klein stadje verhuizen. Daar ontdekken ze hun bijzondere connectie met de originele Ghostbusters en de geheime erfenis die hun grootvader achterliet.

Jason Reitman, bekend van onder andere Up in the Air, is de regisseur van dit nieuwe deel in de Ghostbusters-franchise. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Carrie Coon (The Leftovers) en Paul Rudd (Ant-Man).

Als je deze film aanvankelijk links liet liggen vanwege de controversiële en vooral belabberde vrouwelijke Ghostbusters-film uit 2016, dan raden we je aan Afterlife alsnog een kans te geven op Netflix. Er komt zelfs een vervolg, december volgend jaar al.

IMDB-score: 7.1

3. Legend (2015)

Tom Hardy is altijd wel te porren voor een uitdagende rol. In 2015 vertolkte hij zelfs twee rollen in één film: Legend. Een gangsterfilm waarin hij de beruchte Kray-tweeling speelt. Ja, beide broers.

In de jaren zestig hadden zij Londen in een wurggreep en niemand durfde daar iets aan te doen. Al snel gooit echter de liefde roet in het eten, op een manier die beide broers niet aan zagen komen. Legend is geregisseerd door Brian Helgeland, die eerder al films als L.A. Confidential en Mystic River regisseerde. Hij weet dus wel hoe hij een goede misdaadfilm moet maken.

Legend is dus zeker een aanrader voor liefhebbers van de betere misdaadfilm, ondanks de ietwat matige IMDb-score.

IMDB-score: 6.9

4. Persuasion (2022)

Netflix heeft een kersverse verfilming van Persuasion klaar staan, een klassieker van Jane Austen uit 1817.

Het verhaal gaat over Anne Elliot, gespeeld door Dakota Johnson, die wordt overgehaald door haar familie om af te zien van haar huwelijksplannen met Frederick Wentworth. Haar snobistische familie vond hem maar niks, terwijl ze zelf aan het randje van een faillissement staan.

Acht jaar later ontmoeten ze elkaar opnieuw en raken beiden verwikkeld in wat Netflix “een spannend spel van macht en manipulatie” noemt.

IMDB-score: 5.6

5. The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Ben je helemaal gecharmeerd geraakt van Andrew Garfield als Spider-Man? Dan kun je niet op Disney+ maar op Netflix terug in de tijd gaan met The Amazing Spider-Man 2. Die film komt namelijk nog van voor de tijd dat Marvel Studios en Sony Pictures intensief gingen samenwerken. Daardoor kan Netflix telkens de tijdelijke streamingrechten bemachtigen.

In deze nou niet bepaald Oscar-waardige film beschermt onze favoriete superheld New York tegen de schurken van Oscorp. Marc Webb, die eerder al The Amazing Spider-Man regisseerde, is opnieuw aan boord.

Het verhaal draait om Peter Parker die worstelt met het besef dat zijn geliefde Gwen Stacy in gevaar is door zijn leven als Spider-Man. Wanneer Oscorp steeds machtiger wordt en New York in gevaar komt, zal hij erachter moeten komen of hij Gwen kan beschermen én zijn stad kan redden.

IMDB-score: 6.6

6. The Mortal Instruments: City of Bones (2013)

Ook de volgende nieuwe blockbuster op Netflix is nou niet bepaald een hoogvlieger. Wanneer haar moeder verdwijnt, komt Clary Fray erachter dat ze afstamt van krijgers die onze wereld beschermen tegen demonen. Ze zal zelf een alternatief New York genaamd The Shadow World moeten betreden om haar moeder te redden. Lilly Collins, de dochter van Phil Collins, vertolkt de rol van Clary.

Heel eerlijk? De IMDb-score van deze film zegt eigenlijk al genoeg. Wat het begin had moeten zijn van een enorme filmreeks in het rijtje van Harry Potter en The Hunger Games, wordt binnenkort maar gereboot als een televisieserie. Een sequel zit er niet meer in.

IMDB-score: 5.8

7. The Lancaster at War (2009)

Behalve grote films heeft Netflix ook een interessante nieuwe documentaire gedropt. Dan hebben we het over The Lancaster at War. De docu gaat over de Avro Lancaster, een van de meest effectieve bommenwerpers uit de Tweede Wereldoorlog.

Het zware vliegtuig heeft vier motoren, en speelde een cruciale rol in het terugdringen van Hitlers Derde Rijk. De documentaire focust niet alleen op de technische aspecten en de geschiedenis van de Avro Lancaster zelf, maar laat ook veteranen aan het woord, die verhalen hebben waar je U tegen zegt.

IMDB-score: 6.6

8. The House with a Clock in its Walls (2018)

Tot slot hebben we nog The House with a Clock in its Walls, een spannende en magische film uit 2018 van Eli Roth.

Lewis Barnavet is een jonge wees die bij zijn oom (Jack Black) komt wonen. Het huis van die oom, een tovenaar, is echter geen gewoon huis. De meubels, de glas-in-loodramen en de muren komen namelijk tot leven. In het midden zit het kloppende hart, een klok die de macht heeft om de wereld te beëindigen. Het levert een magische familiefilm op, met vooral sterke acteerprestaties van Jack Black en Cate Blanchett.

IMDB-score: 6.0

Check hier alle films die in juli op Netflix verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.