Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 18 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Y2K-sneakers New Balance brengen je terug naar de zeroes

Er zijn heerlijke nieuwe Y2K-sneakers toegevoegd aan het assortiment van New Balance. Het model 9060 brengt je regelrecht terug naar de zeroes.

Decennia uit het verleden zijn al decennialang leidend in het modebeeld. Zo waren er al jaren 60, 70, 80 en 90-revivals en steeds meer zie je ook de zeroes terugkomen. Hiermee worden de jaren 00 van deze eeuw aangeduid. Die staan onder meer bekend om de bling bling, blote navels, gekleurde zonnebrillen, trendy sneakers en nog een aantal dubieuze Y2K-trends. Die inmiddels dus weer cool zijn.

Terug naar de zeroes met deze Y2K-sneakers

De langverwachte New Balance 9060 is afgelopen weekend. De sneakers zijn geïnspireerd door de 99x-serie uit de vroege jaren 2000 en de ‘performance-geschiedenis’ van van het merk.

New Balance 9060, y2k, zeroes, sneakers, jaren 00, 2000
Y2K op zijn allerbest (Afbeelding: New Balance)
New Balance 9060, y2k, zeroes, sneakers
Lekkere kleurcombinatie (Afbeelding: New Balance)

De New Balance 9060 bestaat uit bekende onderdelen van eerdere modellen en past deze opnieuw toe met een modernere en expressieve invalshoek. Het nieuwe silhouet met een verlengd N-logo viert de technologie uit de 990-serie en hardloopschoenen zoals de 860 uit het begin van de jaren 2000.

Design waar je ‘U’ tegen zegt

De tussenzool heeft een extravagante benadering in vergelijking met de silhouetten die hem inspireerden. Andere unieke ontwerpkenmerken zijn een functionele brede transparante ‘U’ aan de achterkant van de hiel. Die zorgt voor extra stabiliteit en ademt Y2K.

U (Afbeelding: New Balance)
new balance 9060 sneakers
U (Afbeelding: New Balance)

Daarnaast zijn de badge op de tong, de diamantvormige buitenzool en een split bij de hiel typische innovatieve kenmerken van de New Balance 9060. Deze nieuwe zeroes-sneakers zijn gemaakt van hoogwaardig suĂšdeleer en mesh voor een premium look en feel. In de loop van 2022 worden er meer kleurvariaties uitgebracht.

New Balance 9060 nu te koop

De eerste release van de 9060 is wereldwijd verkrijgbaar sinds 16 juli 2022 voor 150 euro. Er is ook een collab met Joe Freshgoods voor 180 euro. Mochten de Y2K-sneakers reeds zijn uitverkocht, dan koop je ze voor iets meer via StockX. Zo gaat dat tegenwoordig.

new balance x joe freshgoods
De Joe Freshgoods-collab die naast het reguliere model is uitgekomen (Afbeelding: New Balance)

Check ook deze topless Y2K-revival van Christina Aguilera.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.