Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 6 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Christina Aguilera doet Stripped herleven en bezorgt je Y2K-vibes

Christina Aguilera neemt je hoogstpersoonlijk mee terug naar het begin van deze eeuw. Ze poseert topless en doet haar album Stripped uit 2002 herleven. Nostalgie!

Niets zo fout en tegelijk fantastisch als het modebeeld tijdens het begin van deze eeuw. Strings boven jeans, slangleren broeken, naveltruitjes, leren jacks, bootcut jeans, veren, veel denim, grote zonnebrillen met gekleurde glazen, heupkettingen, platinablond haar met uitgroei en zo kunnen we nog lang doorgaan. De zeroes staan te boek als het meest vloekende modetijdperk ooit. En toch is de Y2K-trend weer helemaal terug.

Stripped (2002) van Christina Aguilera

Een van de toonbeelden van dit alles was Christina Aguilera. Met nummers als Dirrty en Can’t Hold Us Down werd haar album Stripped een kassucces. Maar meer dan de nummers zelf wordt het album met topless cover gelinkt aan haar destijds nieuwe imago.

christina aguilera, stripped, topless
De album cover van Stripped (2002)

Ter promotie van Stripped verscheen ze ineens met pikante fotoshoots in bladen als Maxim, Rolling Stone en CosmoGirl!. Voor de album cover poseerde ze topless en in een heupbroek die de zeroes in zijn eentje duidt. In een interview met Netzeitung verklaarde ze dat dit geen publiciteitsstunt was. “Ik hou van seks, het zou verkeerd zijn om dit deel van mijn persoonlijkheid te verbergen. Ik hou ervan om sexy en tegelijk sterk te zijn. Die twee staan elkaar niet in de weg.”

Opnieuw topless

Inmiddels zijn we bijna twintig jaar verder en is Christina Aguilera 40 jaar oud. En op Instagram onderstreept ze nog maar eens dat 40 het nieuwe 20 is. Met twee topless foto’s in de stijl van Stripped vraagt ze aandacht voor het queer music festival LadyLand. “Nog een week, wie is erbij?”, aldus de zangeres.

Christina Aguilera is niet de enige Y2K-heldin die dit jaar van zich laat zien. Britney Spears nam ‘Free Britney’ eerder dit jaar wel heel letterlijk, en verscheen tevens met een aantal topless foto’s op Instagram. Ach, waarom ook niet?

Vorig jaar bracht Christina Aguilera ook al een ode aan Stripped, via de onderstaande post.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.