Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 13 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix-serie Dirty Lines is de hit van nu, en niet alleen in Nederland

De Nederlandse Netflix-serie Dirty Lines is, zoals ook wel een beetje te verwachte viel, een hit. En niet alleen in Nederland.

Een Nederlandse serie over sekslijnen in de jaren 80, met Abbey Hoes, Benja Bruining en nog veel meer talentvolle acteurs in de cast. Logisch dat zoiets in eigen land scoort op Netflix. Maar waarom Zwitsers er ook massaal op afstemmen, weet niemand.

Dirty Lines op Netflix

Begin jaren 80 kwam een nieuwe service beschikbaar, die een revolutie teweeg bracht. Dirty Lines vertelt over de opkomst en het succes van de sekslijn. Deze nieuwe vorm van tijdverdrijf werd in no-time razend populair, onder zowel bronstige mannen als grappende tieners.

De Nederlandse Netflix Original speelt zich af in het Amsterdam van de jaren 80. Een ondernemende studente krijgt een nieuwe baan bij een telefoonsekslijn, die is op gezet door twee broers die totaal van elkaar verschillen. De cast bestaat uit onder anderen Abbey Hoes, Joy Delima, Charlie Dagelet, Benja Bruining en Eric van Sauers.

Nederlandse serie ook in andere landen een hit

In Nederland is Dirty Lines volgens datawebsite Flixpatrol al vier dagen op rij de best bekeken titel, en ook in België scoort de Nederlandse serie.

dirty lines, nieuwe films en series, netflix, week 14, abbey hoes
Dirty Lines is populair in Zwitserland (Afbeelding: Netflix)

Maar ook buiten het Nederlandse taalgebied slaat de Nederlandse Netflix-serie aan, en wel in Zwitserland. Daar staat Dirty Lines op het moment van schrijven op plek 8 in de top 10 best bekeken films en series. Hoe dat nou weer kan, blijft vooralsnog gissen. Met een beetje fantasie verklaart dit artikel van Quote meer.

Meer series van eigen bodem

Netflix is de laatste tijd op dreef wat betreft Nederlandstalige series. Check deze vijf series als je alweer klaar bent met Dirty Lines. En wist je dat er een spin-off serie komt van de razend populaire Belgisch-Nederlandse serie Undercover? Lees daarover meer in dit artikel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.