Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 13 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Marvel-acteur Will Poulter over zijn ‘ongezonde’ transformatie

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de naam Adam Warlock voor het eerst viel in de MCU. Dit was in een after credit scene van Marvel’s Guardians of the Galaxy Vol. 2. Daarna bleef het lang stil, maar inmiddels is het zeker dat deze superheld daadwerkelijk te zien is in het derde deel. Will Poulter neemt deze rol op zich, en dat is een behoorlijke uitdaging.

Wie de comics heeft gelezen of de Guardians of the Galaxy-game (die vorig jaar verscheen) heeft gespeeld, weet dat Adam Warlock een ongekend krachtige superheld is. Hij kan vliegen, is een expert in magie en kan zowel materie, als kosmische energie manipuleren. Daarnaast is hij ook nog bovenmenselijk snel en sterk.

Het langverwachte MCU debuut van Adam Warlock

Dat laatste is ook terug te zien aan zijn fysieke gesteldheid. De meeste versies van Adam Warlock zijn zeer gespierd en afgetraind. Ook de MCU wil die kant op met het karakter, en dat betekent dat Will Poulter flink aan de slag moest. De acteur die we kennen van de Maze Runner-films en We’re the Millers was wel fit, maar nog zeker geen superheld.

Adan Warlock The Guardians of the Galaxy Will Poulter
Adam Warlock in de Guardians of the Galaxy game (Afbeelding: Square Enix)

Om zich klaar te stomen voor zijn rol als Adam Warlock heeft Will Poulter de afgelopen periode hard gewerkt. De kersverse Marvel-auteur was veelvuldig in de sportschool te vinden en volgde een behoorlijk heftig dieet. In een interview met The Independent raadt hij iedereen dan ook af om zijn voorbeeld te volgen.

De transformatie tot Marvel-superheld

Will Poulter noemt de voorbereiding op zijn rol “ongezond en onrealistisch”. Volgens hem is dit regime onhaalbaar zonder de financiële steun van een studio. Over het trainingsschema en het dieet mag hij niet veel zeggen van Marvel, maar hij is zijn nieuwe werkgever wel enorm dankbaar. Vooral omdat er in het proces veel oog was voor zijn fysieke en mentale conditie, en niet alleen voor het esthetische eindresultaat.

De aankondiging van Adam Warlock in Guardians of the Galaxy Vol. 2:

Dat was ook zeker nodig, want makkelijk was het niet voor de toekomstige Adam Warlock. In het interview haalt hij vooral het dieet dat hij moest volgen aan. Het ene moment moest hij met grote tegenzin enorme hoeveelheden voedsel naar binnen werken. Op andere moment ging Poulter juist op rantsoen en werd hij zo hongerig dat hij bijna het meubilair wilde opeten.

Will Poulter eindelijk aan de slag als Adam Warlock

Inmiddels zit hij gelukkig in een wat rustiger vaarwater. Zijn doel is nu niet om te bulken of cutten, maar om op gewicht te blijven. Iets waar hij zelf wel blij mee is. De aanloop naar dit moment was enorm pittig, en hij wil dan ook heel duidelijk maken dat je zijn voorbeeld niet moet volgen.

Samuel L. Jackson terug in Marvel Phase 4 met wéér een nieuwe film

Al het harde werk van Will Poulter moet nu zijn vruchten gaan afwerpen. De opnames van The Guardian of the Galaxy Vol. 3 zijn, als het goed is, bijna afgerond. Dit betekent echter niet dat de film, die net als de eerste twee delen wordt geschreven en geregisseerd door James Gunn, binnenkort gaat verschijnen. De releasedatum staat momenteel gepland voor 5 mei volgend jaar.

Wat we kunnen verwachten van Marvel’s Guardians of the Galaxy Vol. 3

Over het verhaal van Guardians of the Galaxy Vol. 3 is nog niet veel bekend. Wat we wel weten is dat de film zich afspeelt na de gebeurtenissen uit Thor: Love and Thunder die aankomende zomer verschijnt. Het is dus ook nog niet zeker of Adam Warlock aan de kant staat van de Guardians, hij is tenslotte gemaakt met als doel om dit superhelden team te vernietigen.

2022 wordt een prima Marvel-jaar: alle films en series op een rij

Voorlopig blijft het nog gissen en wachten op de eerste beelden én op de release van Thor: Love and Thunder. Het is namelijk nagenoeg zeker dat de Guardians gaan opduiken in de vierde Thor-film. Wie weet wordt daaruit duidelijk wat we kunnen verwachten van de volgende Guardians-film. Het zal hoe dan ook weer een bizar en hilarisch avontuur worden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.