Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 18 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Samuel L. Jackson terug in Marvel Phase 4 met wéér een nieuwe film

Of we Samuel L. Jackson terug gaan zien in Marvel Phase 4? Oh jazeker. De acteur bevestigt dat hij terugkeert als Nick Fury in een nieuw project, los van de serie Secret Invasion en film The Marvels.

Nick Fury is een personage uit de strips van Marvel Comics. Hij werd bedacht door Stan Lee en Jack Kirby en verscheen voor het eerst in Sgt. Fury and his Howling Commandos #1 (mei 1963). In zijn beginjaren was hij leider van een elite-eenheid van het Amerikaanse leger, met wie hij in de Tweede Wereldoorlog vocht. Later werd hij een CIA-agent en vanaf Strange Tales #135 (augustus 1965) een spion die werkte voor de fictieve organisatie S.H.I.E.L.D.. Tot zover de witte versie.

Samuel L. Jackson als Nick Fury in Marvel Phase 4

In de vroegere comics was Nick Fury een witte man, maar binnen het Marvel Cinematic Universe kennen we natuurlijk de zwarte versie, tevens met een ooglap. Hij wordt gespeeld door Samuel L. Jackson en het personage heeft een sleutelrol in de films over Iron Man, Captain America, Avengers en Spider-Man.

De grote vraag was lange tijd of hij terug zou keren in Marvel Phase 4. Het antwoord gaven we al in het intro van dit artikel. Samuel L. Jackson heeft hoogstpersoonlijk bevestigd dat hij terugkeert als Nick Fury. Maar niet voor een standalone project, zoals wel eens gespeculeerd is.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Het eerste nieuwe project binnen Marvel Phase 4 waarin Samuel L. Jackson te zien is als Nick Fury is Secret Invasion. Deze serie op Disney+ gaat over buitenaardse wezens die van gedaante kunnen verwisselen. De zogeheten Skrulls hebben in de serie alle aspecten van leven op aarde geïnfiltreerd. Naast Samuel L. Jackson spelen onder anderen Ben Mendelsohn, Kingsley Ben-Adir en Emilia Clarke in de serie, die vermoedelijk eind 2022 of begin 2023 uitkomt.

Maar tijdens zijn optreden in de podcast Happy Sad Confused onthulde Samuel L. Jackson nog een nieuw project binnen Marvel Phase 4. Nick Fury keert ook terug naar het grote scherm. En wel in Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Eerder werd al bekend dat hij ook in The Marvels speelt.

“Ik was net in Londen voor Ant-Man and the Wasp: Quantumania, The Marvels en Secret Invasion. We zijn drie dingen tegelijk aan het schieten”, aldus de acteur. Luister de hele podcast hier terug.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.