Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 13 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Grootste BMW krijgt facelift: hier is de nieuwe X7

BMW voert een facelift door op de grootste auto die ze hebben, de X7. Zoals vaker zorgt ook dit design van de Beierse autofabrikant voor uiteenlopende reacties.

Qua afmetingen verandert er niets aan de Duitse kolos. De auto is 5,15 meter lang, exact 2 meter breed en 1,81 hoog. Een imposante verschijning dus, helemaal met de opvallende nieuwe neus.

Grootste BMW nog imposanter

De niergrille op de grootste auto van BMW springt direct in het oog. Toch is deze niet aangepast ten opzichte van het pre-facelift model. Wel zijn de koplampunits flink gewijzigd.

BMW X7, allergrootste BMW
(Afbeelding: BMWGroup.com)

De koplampen van de BMW X7 zijn in tweeën gedeeld. De bovenste lichtunit bevat LED’s die dienen als dagverlichting en richtingaanwijzers. De onderste unit heeft de ‘standaard’ matrix-lampen.

Nieuwe aandrijflijn maakt BMW X7 sterker

De fabrikant heeft weinig wijzigingen doorgevoerd in het ontwerp van de zij- en achterkant, maar komt wel met een nieuw prestatiegericht topmodel op de markt: de BMW X7 M60i xDrive. Wanneer je voor deze uitvoering kiest, rijd je niet alleen de grootste BMW, maar heb je ook nog eens vermogen in overvloed.

BMW X7, allergrootste BMW
(Afbeelding: BMWGroup.com)

De BMW X7 M60i beschikt over een V8 met een slagvolume van 4,4 liter. Dit motorblok levert 518 pk en 730 Nm koppel. Echter, het vermogen komt niet enkel uit de achtcilinder. De krachtbron krijgt hulp van een mild hybride-systeem.

Bij zo’n systeem zijn je startmotor en dynamo hetzelfde onderdeel. De X7 kan met dit onderdeel dus de motor starten, energie opwekken en de brandstofmotor ondersteunen met extra kracht. In geval van de grootste BMW, is de starter/generator goed voor 12 pk en 20 Nm. Het totaalvermogen van de Duitse mastodont komt uit op 530 pk en 750 Nm aan koppel.

‘Bigger is better’, ook in het interieur

‘Bigger is better’. Voor mensen die zo denken is de BMW X7 gebouwd. Het infotainmentscherm van 12,3 inch wordt in het nieuwe model nog iets groter, 2,6 inch om precies te zijn. Het systeem kan je zowel met je stem, gebaren als aanraking bedienen.

BMW X7, allergrootste BMW
(Afbeelding: BMWGroup.com)

BMW laat nog niet weten wat de nieuwe X7 gaat kosten. Volgens onze collega’s van Autovisie wordt de prijs in de komende weken bekendgemaakt.

BMW X7, allergrootste BMW
(Afbeelding: BMWGroup.com)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.