Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 3 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Hazentanden: de nieuwe BMW 4 Serie valt op door bijzondere grille

BMW heeft de nieuwe 4 Serie officieel gepresenteerd. Zoals we inmiddels wel gewend zijn, is de Duitse autobouwer er opnieuw in geslaagd om een prachtige bolide af te leveren. Toch is er één onderdeel van de auto waar de nodige discussie over is: de grille. De nieuwe BMW 4 Serie heeft namelijk hazentanden.

Het is gedaan met de herkenbare en subtiele grille die we kennen van voorgaande BMW’s. De heren uit München pakken het vanaf nu letterlijk groter aan. De twee smallere roosters boven de kentekenplaat zijn doorgetrokken naar beneden. Nu word je in de achteruitkijkspiegel aangekeken door een BMW met hazentanden. Een opvallend ontwerp dat voor velen wel even wennen zal zijn.

Nieuwe look voor de BMW 4 Serie

De grotere grille is een bewuste keuze. De designbaas van BMW, Adrian van Hooydonk, liet aan Autovisie weten dat de neuzen van de verschillende BMW’s te veel op elkaar lijken. Of je nu een 3 Serie of een 5 Serie koopt, van de voorkant lijken ze sterk op elkaar. Daar wil BMW verandering in brengen en de nieuwe BMW 4 Serie is daar de eerste stap in.

Nieuwe BMW 4 Serie grill
De BMW 4 Serie met zijn opmerkelijke grille. (Afbeelding: BMW / Fabian Kirchbauer)

Verder is de nieuwe versie van de BMW 4 Serie een hele herkenbare auto. Wel is het ontwerp wat rustiger dan dat van zijn voorganger. Volgens Van Hooydonk zijn er nu minder lijnen die meer vertellen. Verder is hij aan de achterkant voorzien van nieuwe lichtunits die in grote lijnen overeenkomen met de verlichting van de nieuwe 3 en 8 Serie.

Stijlvolle krachtpatser

De nieuwe BMW 4 Serie zal in oktober gaan verschijnen. Geïnteresseerden kunnen kiezen uit verschillende benzine en dieselmotoren. De instapper is de 420i met 184 pk. Bij de krachtigste versie, de M440i, krijg je de beschikking over 374 trappelende paarden. Diesel rijders kunnen in eerste instantie alleen voor de 190 pk krachtige 420d gaan. Begin volgend jaar komen daar nog twee dieselmotoren bij, waaronder de M440d met 340 pk. Ook zal er een elektrische versie verschijnen.

Naast meer opties om te dieselen komt er begin volgend jaar nog een extra keuze bij, namelijk de carrosserievariant. In 2021 zal er naast de coupé namelijk ook nog een Gran Coupé versie van de 4 Serie gaan verschijnen. Hoeveel deze verschillende varianten gaan kosten, is nog niet duidelijk. De Nederlandse prijzen zullen later bekend gemaakt worden.

Een fraai achterwerk. (Afbeelding: BMW / Fabian Kirchbauer)

Wat vinden jullie van de nieuwe BMW 4 Serie?

BMW weet ons op alle fronten te overtuigen. Nou, op bijna alle fronten dan. We twijfelen namelijk nog wel een beetje over die opvallende grille. Misschien is het gewoon wennen. We gaan het zien, maar zijn ook benieuwd naar wat jullie vinden. Laat het hieronder weten.

Wij kunnen wel wennen aan deze nieuwe look. (Afbeelding: BMW / Fabian Kirchbauer)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hazentanden: de nieuwe BMW 4 Serie valt op door bijzondere grille
Sluiten