Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 4 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Netlix melkt Undercover verder uit: prequel-serie in de maak

Netflix komt met een preuqel van de Belgisch-Nederlandse serie Undercover. De nieuwe show gaat over de jonge Ferry Bouman en zijn beginjaren in de drugshandel.

Wat doe je als een serie héél succesvol is in eigen land? Dan maak je nog meer seizoenen en een film. Oh ja, en later natuurlijk nog een spin-off. Netflix Nederland is de boel lekker aan het uitmelken, en wat betreft Undercover zullen weinig mensen het daarmee oneens zijn.

Netflix maakt prequel Undercover

De nieuwe serie is een prequel van Undercover. In de spin-off wordt verteld hoe drugskoning Ferry Bouman als beginnend xtc-producent voet aan de grond kreeg in de Brabantse onderwereld. De reeks heet Ferry: De Serie, zo maakte Netflix maandag bekend.

Veel bekende personages uit Undercover keren terug in de spin-off. Hoofdrolspelers Frank Lammers en Elise Schaap, die Bouman en zijn grote liefde Danielle speelden, zijn in elk geval bevestigd. Over andere acteurs die mogelijk terugkeren, wil Netflix nog niets zeggen.

Ferry: De Serie

Eerder maakte Netflix al, voorafgaand aan het derde seizoen van Undercover, een film over de jeugd van Bouman. De nieuwe prequel-serie speelt zich af na de film. Ferry kent dan inmiddels zijn grote liefde Danielle en haar broer Lars al. “Met Ferry de serie gaan we weer terug in de tijd”, stelt hoofdrolspeler Lammers. “Naast dat ik zelf ook heel benieuwd ben hoe Ferry Ferry geworden is, is dit een heerlijke manier om jong te blijven.”

Het is nog niet duidelijk wanneer de opnames beginnen en de nieuwe prequel-serie van Undercover op Netflix te zien zal zijn. Om een beetje een indruk te krijgen van de tijd en sferen waarin de spin-off zich afspeelt, kijk je Ferry: De Film.

Nieuw in april 2022

Hoe dan ook, voor de prequel-serie moet je nog even geduld hebben. Maar er komt genoeg nieuwe content bij. Check in dit artikel welke films en series er in april 2022 allemaal bijkomen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.