Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: film à la 1917 met de stuntman van John Wick

One Shot staat nu op Netflix. Net als oorlogsfilm 1917 is deze actiefilm op het oog ook in één take gefilmd. Daarvoor heeft de B-film de beste stuntmannen en martial arts-experts uit Hollywood ingeschakeld, waaronder die van John Wick.

1917 was niet alleen indrukwekkend vanwege het verhaal, maar ook dankzij de manier waarop de oorlogsfilm is gefilmd. Middels slimme cinematografische trucjes lijkt het net alsof de gehele film uit één shot bestaat. Zonder knipjes.

One Shot eindelijk op Netflix

Een dergelijke insteek kan een film compleet om zeep helpen. Een film die anderhalf uur of langer gedragen moet worden door één gimmick, wordt al snel saai. Dat risico loop je als kijker ook tijdens One Shot, een aankomende actiefilm die uit één shot bestaat. Precies, zoals de naam al doet vermoeden.

One Shot volgt een eliteteam met Navy SEALS. Ze hebben de opdracht gekregen om een gevangene te transporteren die opgesloten zit één van de geheime gevangenissen van de CIA. Klein probleem: ze worden belaagd door een groep opstandelingen.

Het plot mag je echter snel weer vergeten. One Shot liet met de eerste trailer al meteen zien dat er geen Oscar-pretenties probeert te zijn. Het plot is enkel een vehikel voor brute, strak gefilmde actie.

Stuntmannen en martial arts-experts

Dat is ook niet zo vreemd: de cast bestaat vrijwel volledig uit grote namen uit de stuntindustrie. De helden die het vuile werk opknappen in de grootste Hollywood-films, door op anonieme wijze de klappen op te vangen voor grote filmsterren.

Zij zijn de harde werkers die weken bezig zijn met het choreograferen van vechtscènes, om ze vervolgens in één of twee takes op te nemen als de camera’s draaien.

Scott Adkins uit John Wick

Terug naar Netflix-film One Shot. De cast bestaat onder andere uit Scott Adkins, Ashley Greene en Ryan Phillippe. Adkins is een graag geziene gast bij het YouTube-kanaal Corridor Crew, waar ze onder andere reageren op de beste stunts uit Hollywood-films. Adkins is een veteraan in dat werk, met onder andere Doctor Strange, John Wick en IP Man op zijn CV.

De regie is in handen van James Nunn, die praktisch enkel hersenloze actiefilms op zijn CV heeft staan. Het moge duidelijk zijn dat One Shot echt een B-film wordt. Niet per ongeluk, maar expres. De makers hebben er duidelijk veel plezier in en weten ook precies wat ze willen maken: een in één shot opgenomen spectaculair hoogstandje vol keiharde actie.

One Shot is nu te zien op Netflix.

Lees hier welke films er nog meer bijkomen op Netflix in april 2022.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.