Pim Jansen
Pim Jansen Netflix 19 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Paranoid is jouw nieuwe Brits-Duitse detective op Netflix

Britse en Duitse series zijn vaak puur en echt, daarom houden we ervan. Goed nieuws voor gelijkgestemden: op Netflix staat een heerlijke Brits-Duitse detective, Paranoid genaamd.

Paranoid op Netflix

Afgezien van de regelmatige toevoegingen van films en series door Netflix, heeft de streamingdienst nog een ander groot voordeel. Zo word je regelmatig aangenaam verrast met series die je anders niet snel zal zien. Er zijn bijvoorbeeld diverse Spaanse en Scandinavische series die het kijken waard zijn. Maar nu richten we ons op de Brits-Duitse detective Paranoid. De serie vertelt het verhaal van een vrouw die gruwelijk vermoord wordt in een speeltuin. Rechercheurs worden in hun klopjacht op de dader dieper en dieper in een duistere samenzwering meegesleurd.

Paranoid, officieel een Brits-Duitse serie, was eerder te zien bij ITV, maar een week na de laatste uitzending kwam de serie al beschikbaar op Netflix. Toch noemt de streamingdienst het een Netflix Original. De detective bestaat uit acht afleveringen en is al sinds 17 november beschikbaar. Met een indrukwekkende cast heeft de serie alles in huis om uit groeien tot een van de favorieten.

Indira Varma draagt de detective

Fans van Game of Thrones zullen actrice Indira Varma herkennen, waarin ze Ellaria Sand speelt. In de detective Paranoid speelt de Britse actrice de hoofdrol en wordt ze bijgestaan door in Nederland minder bekende maar in Duitsland en Engeland veelgeprezen acteurs. Netflix heeft met Paranoid samengewerkt met de ervaren producent Bill Galagher. Van zijn hand verscheen eerder de Netflix-serie The Paradise.

Paranoid | ITV

Eight-part conspiracy thriller, Paranoid, stars Robert Glenister, Indira Varma, Lesley Sharp, Kevin Doyle, Neil Stuke & Dino Fetscher. You can set a reminder for this new drama here – itv.com/remindme For more information on our upcoming dramas follow us on facebook – www.facebook.com/itvdrama Make sure you’re following ITV for all the latest.

Paranoid draait om de huisarts in het fictieve Britse plaatsje Woodmere. Deze huisarts, Anela Benton, wordt op een dag dood aangetroffen in de speeltuin. Al snel wordt er een compleet team van rechercheurs op de zaak gezet. Het lijkt om een vrij eenvoudige moord te gaan, maar schijn bedriegt.

De oplossing ligt mogelijk in een Duits zwembad

Terwijl het team van rechercheurs de zaak snel probeert op te lossen, blijken de speurders zelf ook niet vrij te zijn van persoonlijke drama’s. Zo is Nina (Indira Varma) net gedumpt en heeft Bobby (Robert Glenister) last van paniekaanvallen die hij voor de buitenwereld tracht te verbergen. Alec (Dino Fetcher) heeft last van dadendrang, maar kampt met een lastige thuissituatie wat het hem onmogelijk maakt om optimaal te functioneren. Datzelfde geldt ook voor Michael (Neil Stuke). Door de financiële druk probeert hij de oplossing te forceren en ziet een verdachte die lijdt aan schizofrenie als de ideale dader. Met dergelijke problemen wordt het lastig om de zaak tot een goed einde te brengen. Dit wordt nog lastiger als plotseling de ex-echtgenoot van de huisarts dood wordt aangetroffen in een zwembad in Duitsland.

Bekijk de heerlijke Netflix-detective vol plottwists hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.