Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 20 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Aldi komt met betaalbare elektrische fiets: Aluminium City E-bike 28

Je hebt hem vast wel voorbij zien komen in de Aldi-folder: de Aluminium City E-bike 28. Jawel, na Lidl stunt ook de Aldi nu met een elektrische fiets.

Elektrische fiets van de Aldi

We kunnen concluderen dat 2019 het jaar van de definitieve doorbraak van de elektrische fiets is. Senioren hadden de e-bike allang omarmd, maar sinds dit jaar wil iedereen een elektrische fiets. Gelukkig worden ze ook steeds betaalbaarder, dus kun je gaan letten op de prijs-kwaliteitverhouding. En dan zit je met de Aluminium City E-bike 28 van de Aldi goed. Heel veel fiets voor een schappelijke prijs: 1.049 euro.

aldi, elektrische fiets, Aluminium City E-bike 28, betaalbaar, goedkoop

Je krijgt daar een degelijke fiets voor terug die nog stijlvol is ook. Oké, natuurlijk zie je liever dat de accu is weggewerkt in het frame, maar met zo’n verkoopprijs kun je dat niet verwachten. Met het Selle Royal gel city-zadel, de geveerde voorvorken, ergonomische handvatten en het lichte aluminium frame hoef je op deze elektrische fiets van de Aldi in ieder geval niet te klagen over comfort.

Technische specificaties van de Aluminium City E-bike 28

Dan de technische specificaties van de Aluminium City E-bike 28. De elektrische fiets van de Aldi beschikt over een krachtige motor met 250 watt en 50 nm. Je hebt trapondersteuning tot een snelheid van 25 kilometer per uur en tot die snelheid kun je ook schakelen. Je beschikt over 7 versnellingen (Shimano Nexus). De actieradius ligt bij normaal gebruik rond de 130 kilometer en dat is verdienstelijk. Verder beschikt deze degelijke elektrische fiets over een trelock frameslot met ART-registratie, banden met lekstop en reflecterende strepen, een overzichtelijk display en een handige light-on functie.

Zoals je in de Aldi-folder misschien al gelezen hebt, is de elektrische fiets vanaf donderdag 23 mei te koop voor 1.049 euro. En we raden je aan om er snel bij te zijn, want na dit soort aanbiedingen in de folder, staan er vaak rijen mensen te wachten. Mocht je de Aluminium City E-bike 28 van de Aldi missen, dan kun je altijd nog de elektrische fiets van de Lidl proberen.

Helm op

Elektrische fietsen gaan steeds sneller, maar helms blijven achterwege. Vaak omdat het er zo knullig uitziet op een e-bike. Maar check deze stijlvolle helm eens, die eruitziet als een coole baseball-pet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.